Steingiganten am Wachtstein

Hegycsúcs, Kilátóhely, Természeti élmény

Leírás

A Wachtstein egy 958 méter magas hegy a Waldviertelben. Csúcsa teljes egészében hatalmas gránittömbökből, a kőóriásokból áll, és két oldalról is megközelíthető. A sötét gránitból készült egyedi kőóriások mindegyikének megvan a maga története és legendája.

Helyszín: Középső Waldviertel, Zwettl, Bad Traunstein

Csúcssziklája a legmagasabb egy széles területen. Egy biztosított ösvény vezet fel hozzá, ahonnan biztonságosan felugorhatsz a felső platformra. A 958 méteres tengerszint feletti magasságban lévő kilátóról tiszta időben a kilátás a Schneebergig és messze a Mühlviertelig terjed.

A Wachtstein alatt található Bad Traunstein település. A Wachtstein népszerű kirándulóhely és számos fesztivál központja.

Tanösvények a Wachtsteinben és környékén

  • Könnyű túra az 51. számú Stein-Gigantenweg, egy tematikus körút, amely a lenyűgöző kőalakzatok mellett vezet a csúcsra. A kb. 1,5 órás túra kiindulópontja a VS Bad Traunstein parkolója.
  • A Wachtstein körül hegyi kerékpártúra is vezet. A Wachtstein-túra kiindulópontja a Bad Traunsteini fürdőtavaktól indul. Közepesen nehéz útvonal. (Időtartam kb. 3:10 óra)

Tippek a környéken

  • A 911 m magasan fekvő "Heilkräuter Schau- und Lehrgarten" (gyógynövénykiállítás és tanítókert ) a Traunsteiner Kräutertanten gondozásában van. A Wachtstein lábánál található, természetes és parkosított kövek között.
  • A Bad Traunstein-i szabadidőkomplexum a falu szélén található. A szabadidőkomplexum szíve a természetes fürdőtavak középpontja. Körülötte napozóágy, játszótér, grillezőhely, röplabdapálya és számos más szabadtéri terület található.
  • A VIVEA Health Hotel Bad Traunstein a Waldviertelben, Ausztria legegészségesebb régiójában található. A 4 csillagos szálloda 2650 m²-es területen számos terápiás formát kínál vendégeinek a saját jólétük érdekében.
  • A Gasthof zum Wachtsein meghívja Önt, hogy térjen be, vagy akár maradjon is. A harmonikus környezetben a látogatókat Waldviertel házias ételekkel és mákból készült édes variációkkal kényeztetik.

Helyszín & utazás