Melk Abbey

Kolostor / apátság, Templom, Történelmi helyek

A vendéglátóhely tanúsítványai:

  • Alsó-Ausztriai minőségi partner
  • Legjobb kirándulóhely
  • Niederösterreich-CARD

Leírás

Melk has been a spiritual and cultural center of the region for more than 900 years.

Mozgalmas történelem és élénk jelen: Az 1089-es alapítása óta a Stift Melk bencés szerzetesek lakják és működtetik. Ma világszerte ismert szellemi találkozási helyként, ahol rengeteg helyet kap a művészet, a kultúra, a természet és a tudomány számára. Az aktív gimnáziumnak és a számos közvetítői tevékenységnek és eseménynek köszönhetően az egész év folyamán friss szél fúj a történelmi helyiségekben.

A világ minden tájáról érkező látogatók számára széles körű kirándulási lehetőségek állnak rendelkezésre, különböző témákkal. Vezetett és egyéni túrák bemutatják többek között a márványtermet, a Kaisergangot, illetve az apátsági könyvtárat és múzeumot. Az Altane – a márványtermet és a könyvtárat összekötő terasz – csodálatos kilátást nyújt a Duna-völgyre.

Az apátsági templom egy igazi barokk mestermű, amely vezetés nélkül is megtekinthető. Itt értékes freskók és festmények, valamint a csodálatos magas oltár invitálnak időtöltésre.

Kikapcsolódás és élvezetek a Stift Melk mesés parkjában

Az apátsági parkban szabad ég alatt lehet nézelődni, csodálkozni és pihenni. A felújított kertkomplexumot barokk vonalak és az angol tájkert mintája jellemzik. A barokk pavilonban a bohém festő, Johann Wenzel Bergl freskói láthatók.

A modern kerti lehetőségek a meditatív Benediktusweggel és a „beszélő kövekkel”, melyek gyerekhangon mesélnek teremtés történetek, várják a látogatókat. Végül felfedezhető a kicsit rejtett, virágokkal teli paradicsomi kertecske. A Melki apátság kirándulási élményét egy étteremben, kávézóban és ajándékboltboltban tett látogatás zárja.

Felszereltség

  • Idegenvezetések

Alkalmasság

  • kerekesszékeseknek alkalmas
  • rossz idő esetén is jó választás
Elhelyezkedés
  • tömegközlekedéssel elérhető

Helyszín & utazás