Stift Neukloster

Kolostor / apátság, Templom

Leírás

A Wiener Neustadtban található Neukloster-t Friedrich császár alapította III. 1444-ben alapították. 1882 óta a heiligenkreuzi apátsághoz tartozik, hét szerzetessel egyben paplak, és egyben virágzó plébánia. A színház a Neuklosterhez is tartozik, ahol rendszeresen kínálnak különféle előadásokat.

A Neuklosternek van egy úgynevezett Kunst- und Wunderkammerje, amelyben sokféle tárgy látható, amelyek a világ miniatűr képét képviselik. Ilyen kincseket a fejedelmi udvarokban és kolostorokban találtak Európa-szerte – beleértve a neuklosteri apátságot is.
A gyűjteményben pompás Kunstkammer tárgyak és történelmi események egyedi emlékei egyaránt megtalálhatók: mintegy 4700 egyedi darab, ebből 1000 Kunstkammer tárgy, 200 festmény és 3500 kő és kagyló. A birtokok nagy részét a kolostor virágkorában, 1740 és 1801 között szerezték.
A 18. századi barokk gyűjtésnek és a kolostor történetének fontos dokumentuma, a gyűjtemény a régió és Alsó-Ausztria tartomány értékes kulturális és természeti öröksége is.

A refektórium és a csodálatos könyvtár kínál először. Mindkettő soha nem volt nyitva a nagyközönség számára, és ezért soha nem voltak kitéve a túl nagy látogatóáramlás káros hatásainak.

I. Maximilian édesanyja, Portugál Eleonor sírja is megtekinthető egy vezetett túra keretében a Neukloster Abbeyben.

Az összes tárlatvezetés megtalálható a https://tourismus.wiener-neustadt.at weboldalon található áttekintésben

Helyszín & utazás