Ernstbrunni vadaspark

Állati élmények

A vendéglátóhely tanúsítványai:

  • Betty Bernstein

Leírás

A Weinviertel szívében, a Leiser Berge Natúrpark festői szépségű tölgyeseibe ágyazva az egész család számára kellemes kikapcsolódást kínál az ernstbrunni vadaspark.

A bejárható karámban különböző szarvas fajták és muflonok keresztezik a gyalogos útvonalakat. Zergék és szirti kecskék hódítják meg a meredek sziklafalakat, vaddisznók dagonyáznak a sárban makk után kutatva.

Itt nemcsak hallhatjuk a farkasok üvöltését, hanem figyelemmel is kísérhetjük a kutatók munkáját a Wolf Science Center kutatóközpontban, ahol a változatos vezetéseknek köszönhetően megtudhatjuk, hogy mennyi mindenre képesek ezek az intelligens állatok. További részletek itt: www.wolfscience.at

Miután csillapítottuk tudásszomjunkat, a gyerekek kitombolhatják magukat a szuper játszóterén és a fából készült várban, vagy kiskecskéket és bárányokat etethetnek, amíg a szülők a Ziegelofenteich-tónál elhelyezkedő Hexenhüttében hideg és meleg ételek közül válogatnak.

A vadaspark felett trónol az impozáns Ernstbrunni kastély, mely 60 hektár nagyságú, csodálatos angolkertjében tehetünk egy kellemes sétát.

Az ernstbrunni vadaspark az ún. „Arge Top Tierparke“ szövetkezés része, mely olyan osztrák vadasparkok kezdeményezésére jött létre, melyek kitűntetett célja, hogy mind az állatok, mind a látogatók jól érezzék magukat. Ennek érdekében létrehoztak egy minősítési eljárást, mely alapján önként vállalják a tagok, hogy állattani, ill. turisztikai szempontból folyamatosan fejlesztik az érintett vadasparkot, amit független szakértők rendszeresen felülvizsgálnak.

A belépőjegy tartalmazza a belépőt a farkaskutató központba is (röviden WSC, kivéve a vezetéseket).
Kutyáknak a belépésért 1 EUR-t számolnak fel.

A vezetések kb. 1,5 órásak és min. 10 főtől, ill. iskolai és óvodai csoportoknak foglalhatók.

Kiegészítő szolgáltatások családoknak és csoportoknak:

  • buszparkoló

Felszereltség

  • Pelenkázóhelyiség
  • Idegenvezetések
  • Szabadtéri játszótér

Alkalmasság

  • Kutyák engedélyezettek
  • alkalmas babakocsi használatára
Beszélünk …
  • német

Helyszín & utazás