Zdarsky-Berg Muckenkogel (Gipfel)

Hegycsúcs, Kilátóhely

Leírás

A Lilienfeld középkori kolostora fölötti 1248 m magas Muckenkogel alpesi legelőkkel, erdőkkel és vízesésekkel - valamint jól jelzett túraútvonalakkal - vonzza a látogatókat. Ha szeretné, felszállhat a kényelmes ülőfelvonóra, amely felviszi a csúcsállomásra. A legjobb kilátás garantált: A Klösterpunktról - a Muckenkogel legmagasabb pontjáról - a kilátás a négy környező kolostorra, Lilienfeldre, Göttweigre, Melkre és Herzogenburgra terjed ki.

A Lilienfelder Hütte és az Almgasthaus Billensteiner a túrázók, gyalogosok, hegymászók és hegyi kerékpárosok számára nyújtanak szálláslehetőséget, akárcsak a Traisnerhütte. Az 1313 m magas Hinteralmon található, ez a legmagasabb hütte Lilienfeldben.

Helyszín
Gutensteini Alpok, Lilienfeld

Jó tudni:
1905-ben Mathias Zdarsky megszervezte az alpesi síelés történetének első kapuversenyét a Muckenkogel-en. A hegy ma is emléket állít ennek a történelmi eseménynek: egyrészt a Mathias Zdarsky Panorámaút egy körútként fut a hegyi állomástól a Muckenkogel és a Hinteralm, majd a Klosteralmon keresztül vissza. Másrészt Mathias Zdarsky legfontosabb találmányait a Mathias Zdarsky feltalálói tanösvényen - az eredetihez hű modellekkel - mutatják be.

Helyszín & utazás