Nyaralás borászatnál

Fontos nekünk az eredetiség

Mintegy 28 ezer hektárjával Alsó-Ausztria Ausztria legnagyobb bortermelő vidéke, és tökéletes nyaralási célpont a borok szerelmeseinek.

Alsó-Ausztriában több mint 150 borászat közül választhatunk a 8 borvidéken (Weinviertel, Kamptal, Kremstal, Traisental, Wagram, Carnuntum és a termálrégió). Ausztria legnagyobb borvidéke meredek borteraszaival, kerékpározásra alkalmas, lankás dombvidékeivel és festői pincesoraival nyűgöz le, amelyek ötvözik a hagyományt és a modernitást a hagyományos heuriger-borozókban, pincesor-túrákon és nagymúltú pincesor-fesztiválokon.

A választás nehézsége

A szálláshelyek széles skálája áll rendelkezésünkre - a történelmi borászatoktól az újonnan kialakított borászbirtokokig. A szobák különböző kialakításúak, a hangulatos és hagyományos szobától a lenyűgöző és modern berendezésig terjed a választék. Egy dolog azonban közös bennük: A bor és annak világa a borászat minden szegletében érezhető. Akár társasági összejövetelt tervezünk vagy egy kis kikapcsolódásra vágyunk, borászataink minden igényhez tökéletes helyszínt kínálnak.

Bepillantás a borkészítés rejtelmeibe

Megtapasztalhatjuk a borkészítést első kézből, és átnézhetünk a borászok válla fölött munka közben. A borász családja szívesen végig vezeti a vendégeket a szőlőskerten és a pincében, valamint megmutatja a szőlőtől a finom borig vezető izgalmas utat. A csúcspont természetesen a nap végén tartott borkóstoló.

Biztosak lehetünk abban, hogy különleges élmények várnak. Néhány bortermelő gazdaságunknak ugyanis saját kimérése van, ahol évente néhány hétig bort mérnek. Hangulatos udvarokban és kertekben élvezhetjük a kiadós uzsonnát egy jó pohár bor mellett, mielőtt nyugovóra térünk egy vagy két emelettel feljebb.