Hidak és viaduktok

Az UNESCO világörökség részét képző semmeringi vasút: Dél felé haladva a vasúttörténet egy gyöngyszemével találkozunk.

A semmeringi vasút 41 kilométeren zakatol: Alsó-Ausztrián és Stájerországon át robog az UNESCO világörökséghez tartozó vasút alagutakon és sziklákba vájt hidakon át. Napjainkban is biztonságosan szállítja az utasokat túrázni és téli sportokat űzni.

Első normál nyomtávú hegyi vasútként 1854-ben történelmet írt a semmeringi vasút. Ugyanis akkor indult először útnak Gloggnitz-ból Mürzzuschlagba. 1998-ban az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította. Napjainkban is szállít utasokat túrázni és síelni a Bécsi Alpok vidékére.

Hegyen-völgyön át

A Carl Ritter von Ghega által épített vasút Alsó-Ausztria déli vidékét köti össze Stájerországgal. Nem véletlenül minősül a vasútépítés mérföldkövének: Több mint 41 kilométeren halad a semmeringi vasút számos alagúton és viadukton át. Több mint 100 hídon megy át. Sőt, még a legszűkebb kanyarokat és a legmeredekebb emelkedőket is gond nélkül meghódítja.

A hegyi vasúttal szellős magaslatokba és a sípályákra

Ahol egykoron a bécsi arisztokrácia kapcsolódott ki nyáron, ott manapság túrázók és sportolók szállnak fel a felvonóra. Semmering egész évben népszerű úti cél túrázáshoz vagy egy sétához csodás kilátás mellett a friss levegőn. Télen pedig kitűnő pályákkal vonzza a hegy a síelőket és a snowboardosokat.