Semmering

A Semmeringet joggal nevezik Varázshegynek. Nagyszerű útvonalaival – a túrázóktól a mountainbike-osokig – tényleg mindenkit elvarázsol.

A Semmering az UNESCO kulturális világörökség részét képező semmeringi kisvasúttal és nagyszerű kilátóival valóban mindenkit elvarázsok, a túrázókat, a sétálókat, a mountainbike-osokat, ezért nem csak az alsó-ausztriaiak nevezik szeretettel Varázshegynek.

Vonattal a Varázshegyre
A 950 méter magas Semmering-hágón át vezet Európa legrégebbi hegyi vasútvonala, az UNESCO kulturális világörökséghez tartozó, egyedülálló semmeringi kisvasút. Nem csak a kupékból élvezhetjük a csodás kilátást, a túrázók, sétálók és mountainbike-osok a nyolcszemélyes drótkötélfelvonóból is gyönyörködhetnek a varázslatos kulisszában.

Kilátás és leereszkedés
A túrázók különösképpen kedvelik a „20 schillinges kilátást“ a Bécsi Alpok viewerrel, ami nem csoda, hiszen egészen egyedülálló kilátás nyílik általa a Kalte Rinnére, ami egykor a húsz schlillingest bankót díszítette. A mountainbike-osok a Bikepark Semmeringről áradoznak, amelyen egy Downhill, két freeride és egy családi pálya van.

Túra a síneken
A semmeringi hegyivasút mentén különösen látványos túrákat tehetünk. Számos kilátó található az útvonalon, amelyekről kitekintve egyszer s mindenkorra megértjük, miért nevezik a Semmeringet Varázshegynek.

Tippünk: látogassa meg a semmeringi kisvasút új információs központját.