Tele energiával: erőhelyek Alsó-Ausztriában

A vonzerejük egyedülálló, a kisugárzásuk még erősebb: Tankoljon energiát Aló-Ausztria különleges erőhelyein.

A régi kulturális helyszínek, fantasztikus kőformációk és a múltbéli történetek manapság is lelkesedést váltanak ki a látogatóban. Nem is csoda, hiszen szinte kézzel fogható az energia, melyet árasztanak, ha készek vagyunk átadni magunkat az élménynek. Itt megtudhatja, hogy hol találhatók ezek a különleges helyszínek és mit várhatunk el tőlük.

A misztikus druida találkozóhely az Yspertal-völgyben

A druida találkozóhely kövek belső és külső köréből áll, melyek gránitból vannak és számos geometriai szabályellenességgel rendelkeznek, melyek még egy kis szédülést vagy hallucinációt is kiválthatnak a szemlélődőből. Tippünk: Járja be a titokzatos régiót az ún. Druidenweg túraútvonalon, mely mentén számos különleges kőformáció tanúskodik kelta eredetű kultikus helyekről.

Groß Gerungs változatos erőhelye

Kőpiramis, óriási kő földgolyó, egy áldozati kő és az „In der Klause“: öt erőt sugalló energetikus helyszín, melyeknél megpihenhetünk és feltöltődhetünk. Mindegyik helynek megvan a maga története. Az „In der Klause“ története pedig különösképp érdekes: Aki a kápolnában a harangot egy húzásra háromszor meg tudja kongatni, annak egy kívánsága állítólag valóra válik. Próbáljon szerencsét!

Látványos kőhalmok Eggenburgban

A kőhalmok egy egykori csillagvizsgáló központjai egy emelkedőn, ahonnan csodás kilátás nyílik a Waldviertelre. Különösen impozáns az ún. „Spaltstein”, mely akár egy cápauszony áll ki a dombból. Tippünk: Járja be a középkori Eggenburgot, ahonnan egy túraútvonal is vezet a kőhalmokhoz.

Az energetikus Maria Laach erőútvonal

A természetet nemcsak bejárni lehet, hanem érezni is; erőt és energiát gyűjteni: A 10 kilométer hosszú ún. Kraftweg útvonalon különböző állomásoknál érdekes témákat ismerhetünk meg, ill. olyan helyeket kereshetünk fel, melyek régi idők szellemiségét idézik és erővel töltik el a túrázót. Induljon el egy felfedező útra, mely minden érzéket megérint.

Időutazáson Schwarzenbachban, a kelta faluban

A kényelmes, 2,5 kilométer hosszú körtúraútvonal a Keltenberg parkolójánál indul Schwarzenbachban és a Keltenfestplatzhoz, vagyis a kelta ünnepek teréhez vezet, ahol minden évben egy kelta ünnep, azaz a Keltenfest kerül megrendezésre. Vezetésen is részt vehetünk a kelta védőfalak mentén, melyek Kr.e. a 2. századból származnak és régi idők hangulatát keltik a látogatóban.