Thalhof

A művészet birodalma.

A történelmi üdülőben még ma is érezni az inspirációt. Reichenau közelében, a Rax hegyoldalán a Thalhof már évszázadok óta a történelem és a művészettörténet része. A festői erdők és mezők környezetében elhelyezkedő, 400 éves, igényesen felújított birtok letűnt időket idéz, amikor az arisztokrácia előszeretettel járt ide nyaralni. A Fin de Siecle hangulat és a természet csendje balzsam a léleknek. Nem csoda, hogy Sigmund Freud itt dolgozott az álomfejtésen.

Nagy gondolkodók nyomában

A kb. 50-60m2 nagyságú apartmanok híres vendégekre emlékeztetnek, mint Ferenc József császár, Arthur Schnitzler, Koloman Moser vagy Josef Hofmann. Régiségek és falfestmények ugyanúgy megtalálhatók itt, mint a gyors internet, valamint modern műalkotások és enteriőr a Bécsi Műhely nevű kollektíva jóvoltából, melynek köszönhetően minden szoba igényes részletekkel rendelkezik. A reggeli pedig helyi különlegeségekből áll, melyek a saját gazdaságból származnak. Aztán pedig irány a természet – vagyis az erdő és annak friss illata!

Ahol a vadászok, hegymászók és kényelmes túrázók találkoznak

 „Klassik am Thalhof“ címmel a régi bálteremben operák, operettek, zongora- és kamarahangversenyek széles palettáját mutatják be manapság is. Akik a vadászatnak hódolnak, azok szinte az ajtó előtt kezdhetik meg a vadászidényt, míg a túrázók a Knofelebenhez vezető túraútvonalat díjazzák. A Rax-felvonóval pedig könnyedén nagy gondolkodók nyomába eredhetünk a valamikori arisztokrácia egykori üdülőhelyén.

Több információ, kapcsolatfelvétel