Kerékpáros kirándulás, © Franziska Consolati

6 tipp a szerkesztőségtől, melyek garantáltan megdobogtatják a kerékpárosok szívét.

Szabadság két keréken: kerékpározni folyók mentén vagy egykori vasútvonalakon, a legszebb kulturális emlékhelyekhez vagy kilátókhoz, hegyvidéki panoráma vagy szőlőskertek mellett. Elég indokunk van egy alsó-ausztriai kerékpáros kiránduláshoz. Önnek mihez lenne kedve?

Pihenés a Lunzi-tónál, © schwarz-koenig.at

Ybbstal-kerékpárút: a Dunától az alpesi tóig

Küllők uralják sínek helyett az Ybbstal-kerékpárút központi szakaszát Waidhofen an der Ybbs és Lunz am See között. Fürdőnadrággal a csomagban gurulunk 55 km-en kényelmesen a cél felé, amíg észre nem vesszük a Dürrentein hegy lábánál található, méregzöld színű Lunzi-tavat. Ideális helyszín a test és a fáradt vádlik megpihentetésére a stégek valamelyikén.

Tovább olvas
Traisental-kerékpárút, © (c) Mostviertel Tourismus/schwarz-koenig.at

Traisental-kerékpárút: zarándoklat Mariazellig

A Traisen-folyó nyugodt csobogását követi a Traisental-kerékpárút szelíd utakon és alacsony forgalmú mellékutakon. Az út a Dunától a Traisen-völgy festői borvidékén és a tartomány központján, St. Pöltenen keresztül az alpesi Mostviertelbe, majd Mariazellbe vezet. Az első szakaszt Traismauertől Kernhofig könnyű megtenni és családoknak kifejezetten ajánlható.

Tovább olvas
Euro Velo 6, © (c) Niederösterreich Werbung/ David Schreiber

Duna menti kerékpárút: kevés emelkedő, sok látványosság

A Duna menti kerékpárút mondhatni a kerékpárutak zászlóshajója, hiszen kiemelkedő vonalvezetéssel, infrastruktúrával és számos kulináris különlegességgel várja a kerekezőket. A szürkéskék folyam nyomában part menti utakon vagy települések csendes utcáin tekerhetünk: A Duna menti kerékpárút tökéletes helyszín egy nyaraláshoz.

Tovább olvas
Retz, Weinviertel, © Niederösterreich Werbung/ Andreas Jakwerth

Kényelmes tekerés a Weinviertelben

Kedélyes kerekezés. Ez a jelző illik leginkább a Weinviertel kerékpártúráira, hiszen számos helyi borozó, borászat és pincesor nyújt itt lehetőséget arra, hogy megpihenjünk és felfrissüljünk. A kerékpárutak szőlőskertek, pincesorok és izgalmas kirándulási célpontok mellett haladnak el.

Tovább olvas
Kultúra erdőn és mezőn keresztül, © (c) Wienerwald Tourismus GmbH/Raimo Rumpler

Kerékpár, kultúra és kulinária a folyó mentén

Szelíden terül el Bécs körüli a lankás vidék, ahol a Bécsújhelyi-csatorna (Wiener Neustädter Kanal) mentén gyönyörű kilátás nyílik a távolba nyúló szántóföldekre és a romantikus szőlőskertekre. Badenbe, ahol már a rómaiak is gyógyvíz előnyeit élvezték és I. Ferenc császár nyári rezidenciát tartott fenn, csalogat a település kellemes klímája és bájos kisvárosi hangulata. Bringa - kulinária – élmények tippünk: kerékpáros csillagtúra Laxenburgba vagy a Helenen-völgyön (Helenental) keresztül a történelmi jelentőségű Mayerlingig.

Tovább olvas