Langenlois, © Romeo Felsenreich

Túrák borutak mentén

Túrázás a világörökséghez tartozó wachaui meredek úton, © Donau Niederösterreich / Steve Haider

Wachau borút: Világörökség útvonal

A 180 km hosszú Világörökség útvonal 14 etapon keresztül vezet a világörökség részét képző Wachauban. A Duna-völgye mentén településről településre kirándulhatunk híres bortermelő falvak, látványos emlékművek és dúsan zöldellő szőlőskertek mentén.

Tovább olvas
Hauersteig Rohrendorf, © Gemeinde Rohrendorf

Kremstal borút: Hauersteig Rohrendorfban

A borkedvelő túrázóknak minden kétséget kizáróan tetszeni fog a Hauersteig Rohrendorfban, hiszen kiváló lehetőség nyílik itt arra, hogy megismerjük a kremstali borokat. Az 5 km hosszú útvonal ugyanis nemcsak ismert bortermelő dűlőkön halad át, mint pl. a Breite Rain vagy a Gebling, hanem érinti a rohrendorfi pincesort is.

Tovább olvas
VIA.CARNUNTUM Schättenberg Gumpoldskirchen, © Donau Niederösterreich/Andreas Hofer

Römerland Carnuntum borút: VIA.VINUM.

Carnuntum szőlőskertjei és pincesorai római kori emlékekről és régi történetekről tanúskodnak. A romantikus présházak és csodás kilátás mellett bortanösvény is megjutalmazza a túrázót, aki három szakaszban teljesítheti az útvonalat.

Tovább olvas
Nyugati Weinviertel: retzi bortúra, © Retzer Land/Astrid Bartl

Nyugati Weinviertel: retzi bortúra

A 6 km hosszú retzi bortúra útvonalon csak a szőlőtökéket kell követnünk. Dimbes-dombos bortermelő vidékeken, szőlőskertek mentén haladhatunk, amíg meg nem pihenünk a számos hagyományos borozó, az ún. heurigerek egyikében.

Tovább olvas
WEINWEG Langenlois, © Rita Newman

Kamptal borút: Langenlois bortúra

Egy hét kilométeres útvonal, melyet a nemes nedű és hatalmas borszobrok szegélyeznek. Aki a híres langenloisi fajtákat nemcsak megszemlélné, hanem meg is kóstolná őket, miközben (majdnem) mindent megtud a bortermelésről, az pont jó helyen jár itt!

Tovább olvas
Pincesor Wagramban, © Weinstraße Wagram/Herbert Lehmann

Wagram bort: pincesor-túra

Az ambiciózus túrázó 38 dimbes-dombos kilométeren haladhat a Großriedenthal szőlőskertjei mentén. Az útvonal érinti a „Neun Mauna“ névre hallgató löszfalat és Feuersbrunn pincesorait. A kiinduló pont és a célpont a régió borait felvonultató Weritas Wagram vinotéka.

Tovább olvas
Gumpoldskirchen, © Niederösterreich-Werbung/Roman Seidl

Termálrégió borút Bécsi-erdő: Beethoven séta

A Föhrenberge Natúrparkon keresztül vezető 14 km-es útvonalon 400 méter szintkülönbséget hódíthatunk meg. Ha el is fáradnánk egy kicsit, ne feledjük, hogy a Gumpoldskirchen, Traiskirchen és Pfaffstätten bortermelő településekre táruló kilátás mindenért kárpótol majd!

Tovább olvas