Úton a gyerekekkel, © Andreas Jakwerth

Túratippek családoknak

A fiatal túrázók időben kezdhetnek gyakorolni: A Lilli Marilli vagy Jochi, a mókás ló vezette tematikus útvonalakon a gyerekek garantáltan átélhetik, hogy a túrák mennyi örömet okoznak.

Kalandra fel! Fedezzünk fel több tematikus útvonalat, kalandos túrautakat és gyermekeknek szóló tanösvényeket, amelyek nemcsak izgalmasak és tanulságosak, hanem szórakoztatóvá is teszik a túrát. A foglalkoztató állomások még a legkisebb sétálókat is motiválják, az izgalmas témák több érzékszervünket is megszólítják és közelebb visznek minket Alsó-Ausztria természeti és állatvilágához. Elképzelhető-e nagyobb élmény, mint az egész családdal kirándulni az alpesi réteken és pincesorokon vagy egy szurdokban?

Összegyűjtöttük a legszebb tematikus és babakocsibarát útvonalakat.

Legjobb tematikus útvonalaink túrákhoz gyerekekkel

Úton a Schaukelwegen Mönichkirchenben, © Schischaukel Mönichkirchen-Mariensee GmbH

Úton a Schaukelwegen Mönichkirchenben

Összesen 13 állomás található itt különböző hintákkal, libikókákkal és relaxációs elemekkel. A túra egyik csúcspontja az Almschaukel kilátóplatform, ami gyönyörű kilátást nyújt a környező hegyekre és völgyekre.

Tovább olvas
Corona hangyaösvényének felfedezése, © Gerhard Buchacher

Corona hangyaösvényének felfedezése

A 2,5 kilométer hosszú tematikus túraútvonal az erdők királynőjének nyomában vezet. 15 játékos és informatív állomás magyarázza el a kicsi, de roppant erős erdőlakók és végigkíséri a családokat a túraúton (információs táblák csak németül).

Tovább olvas
A Donau-Auen Nemzeti Park titkai, © Rita Newman

A Donau-Auen Nemzeti Park titkai

Egy vezetett túra során a Lobauban könnyen előfordulhat, hogy hódot lát az ember. Az ártéri erdő számos titkot rejteget, melyeket egy kirándulás során közelebbről is megismerhetünk – kiváltképp az Obere Lobau tanösvényen. A nemzeti park ajánlatai három nyelven, németül, angolul és szlovákul érhetők el.

Tovább olvas
Hegymászás a Peilsteinon, © Raimo Rumpler

Hegymászás a Peilsteinon

A peilsteini élményútvonal – csakúgy, mint a teljes régió – a hegymászásról szól. Mivel kifejezetten gyermekes családoknak hozták létre, igazán könnyű meghódítani. Mivel egy kis harapnivaló sem hiányozhat, a körtúra egy hagyományos falatozónál indul és oda is ér vissza.

Tovább olvas
Túra az Ysperklamm szurdokban, © Waldviertel Tourismus/www.ishootpeople.at

A hűsítő Ysperklamm

A vadromantikus Ysperklamm szurdokban 4 km-en keresztül túrázhatunk és közben megfigyelhetjük a fa, kőzet és víz összjátékát. Szakaszonként némi kihívást jelent az útvonal, így leginkább nagyobb gyerekekkel ajánljuk.

Tovább olvas
Hagenbachklamm, © Naturparke Niederösterreich/Robert Herbst

Pancsolni a Haganbach szurdokban

Különösen nyáron tökéletes kirándulási célpont a családok számára a St. Andrä-Wördernnél található Hagenbach szurdok. Kellemesen árnyékos és könnyen járható utakon lehet itt kirándulni szakadékok és sziklák mentén. Sekély és jól megközelíthető helyek hívogatnak a víz partjára egy kis pancsolásra.

Tovább olvas
Jöchi házhely-kaland Annabergen, © Mostviertel Tourismus/weinfranz.at

Jöchi házhely-kaland Annabergen

Jochival, a vicces pacival 11 parasztgazdasághoz kirándulhatnak el a családok, melyek pajtakapui nyitva állnak. Itt megfigyelhetjük az állatokat etetés közben, megleshetjük a gazdákat munka közben és természetesen számos finomságot kioszthatunk a négylábú háziállatoknak, melyek a simogatásnak is legalább ennyire örülnek. Két útvonal áll rendelkezésünkre: az egyik 8,5 km, a másik 4,5 km. A túrát vagy a Joachimsbergen kezdhetjük, vagy az Ötscher-Basisnál Wienerbruckban, mely a mariazelli vasútnak köszönhetően tömegközlekedéssel is könnyen elérhető. A Jöchi házhely-kaland útvonalat a JUFA Annaberg Bergerlebnis-Resort vendégei is kedvelik. A szálloda 7 km-re fekszik a túraúttól.

Tovább olvas
Hohmoor-Schrems Natúrpark, © Naturparke Niederösterreich/weinfranz.at

A titokzatos Schrems Natúrpark

A Schrems Natúrparkban hidak és ösvények vezetnek a titokzatos lápon keresztül. Itt olyan mocsári békákkal és növényvilággal találkozni, melynek nincs párja a környéken. Víz alatti húsevő növényektől a csodálatos harmatfűig mindent megtalálni itt.

Tovább olvas
a Mendling-völgy kiépített túraútvonalán , © Mostviertel Tourismus/weinfranz.at

Deszkaúton a Mendling-völgyön keresztül

A Mendling-völgyben található élményvilág Közép-Európa utolsó, még működő faúsztató építményeivel várja a szorgalmas túrázókat – és körös-körül szuper stégek, hidak és lépcsök, melyek különösen érdekessé teszik a régiót a családok részére.

Tovább olvas