A vadmacskák nyomában

Túrázás gyerekekkel Alsó-Ausztriában: a Medlingtalban, a Thayatal Nemzeti Parkban vagy a Bécsi Alpokban.

Játék és vidámság, érdekes állatok és egyszerű útvonalak: a kis örömök a könnyedén járható utak mentén meghozzák a gyerekek kedvét a túrázáshoz. Így az egész család szívesen útra kel a színes őszben vagy akár az enyhe télben is.

Egy szalamandra síneken? Alsó-Ausztria legmagasabban fekvő játszótere? A Bécsi Alpokban tett kirándulás, ha felülünk a Schneebergbahnra, kis attrakcióival kiváltképp a fiatal túrázókat motiválja. De a remek vonatokon túl is van mit nézni a Bécs közelében lévő szabadidős központokban: tematikus és élményutak (Themen- und Erlebniswege) hívogatnak könnyed túrára a szabadba. 

Egészen speciális tematikus útvonal vár ránk Göstling an der Ybbsben: az „Auf dem Holzweg“ útvonal Európa egyik legutolsó működő faúsztatójához vezet. Szűk szorosokon és mocsárerdőkön, fahidakon át vezet az út, számos állomás mellett: kovácslegények háza kürtőnyílással, régi gabonamalom, kenyérsütő kemence mutatja be az út mentén a régi kézművességet. Tipp: a rendszeres faúsztató bemutatók (Schautrift-Vorführungen).

Ősszel kalandos kirándulások várnak a Nationalpark Thayatal látogatóira is: a nagy játszótér és a vadállatok bemutatása hamar elfeledteti az ifjú vándorsólymokkal, hogy tulajdonképpen már elfáradt a kirándulásban. A vadmacskák barátai a Wildkatzen-Wanderweg bejárásával, az etetések megtekintésével októberig csodálhatják meg testközelből Diego és Carla selymes tappancsait.