Ybbstal-kerékpárút, a Dunától az alpesi tóig

Családbarát, élvezetes, biztonságos és változatos: Az Ybbstal-kerékpárút a mostvierteli kerékpárút-hálózat új fénypontja.

Az Ybbstal-kerékpárút megannyi természeti szépséggel és pompás bringás élménnyel várja látogatóit. Családoknak, a kerékpár szerelmeseinek különösen ajánlható az útvonal központi szakasza Waidhofen an der Ybbs és Lunz am See között.

Először a dúslevű körte hazájának lankás vidékén haladunk, majd a Vas-út (Eisenstraße) alpesi régiója következik: Az Ybbstal-kerékpárút 107 km-es hosszával nemcsak a Dunát és a Lunzi-tavat, hanem a Mostviertel enyhébb és merészebb területeit is összeköti egymással.

A víz és természet élménye

A kerékpáros élményeket keresők szívét főként az Ybbstal-kerékpárút nemrégiben létesített, 55 km hosszú központi szakasza dobogtatja meg Wadidhofen an der Ybbs és Lunz am See között. A szívdobogást azonban nem az okozza, hogy netán túl sok emelkedővel kellene megbirkózni, éppen ellenkezőleg: Az útvonal itt az egykori Ybbstal-vasút vonalát követi – teljesen egyenes úton, távol az autóforgalomtól, de mindig a folyó közvetlen közelében. Maga a kerékpárút valóságos remekmű, amely az elegáns vonalvezetés és látványos szépségű táj kombinációjával jött létre. Romantikus boltíves hidakon és egy rövid alagúton kelünk át, végigkerekezünk egy vadregényes szurdokon, csöndes homokpadokon élvezhetjük a napsütést és a folyó kristálytiszta vizét. Néhol a kovácsmesterség ódon remekműveire bukkanunk, s útközben egyedi kialakítású pihenőhelyek csábítanak egy kis lazításra.

Családbarát kerékpárút

A kerékpárúton nincsenek emelkedők, a vonalvezetése mintaszerű, számos lehetőséget kínál betérésre, avagy fürdőzésre, pancsolásra a folyónál. A szakasz végén különleges jutalomként a Lunzi-tó várja a kerekezőket, ahol pompás alkalom kínálkozik a feltöltődésre, fürdőzésre, játékra.