1. nap

Verseny a Lunzi-tónál. Pezsgés a Mostviertelben.

Már az első nap jól megizzasztjuk csapatainkat. A Mostviertelben kerül sor a „Lunzi-tavi versenyre“ – nem is egyszer, mindjárt kétszer kell átszelni a Lunzi-tavat. Evezőt a kézbe, kész, rajt!

The Challenge

A „Lunzi-tavi verseny“ résztvevői bizony könnyen nedvesek lesznek. Nem csak azért, mert Alsó-Ausztria egyetlen természetes taván eveznek, hanem mert meg is izzasztjuk őket. A tó átevezéséhez a lábak kemény bemelegítése vízibiciklizéssel kezdődik. De hogy a karjukat is megmozgassák, visszafelé evezős csónakokkal teszik meg a távot. Akinek ezután felfrissülésre van szüksége, tartsa szem előtt, hogy májusban a Lunzi-tó vize meglehetősen hideg lehet. Az erőfeszítések jutalma a mostvierteli hegyvidék álomszép kulisszája.

The Place

A Mostviertel a Duna és az Ötscher között terül el, Alsó-Ausztria közepén. Északon síkság és szelíd lankák, termékeny szántóföldek és rétek alkotják. Itt a kirándulni és kerékpározni is lehet, közben gyönyörködhetünk a pihentető tájban. Délen, alpesi, hegyvidéki tájak és kalandok várnak azokra, akik itt töltik a nyaralását.