A három tóhoz el kell menned

A három tó túrája az alsó-ausztriai Lunzban a Lunzer See-től vezet a Mittersee-hez és az Obersee-hez – szálláslehetőséggel Göstlig an der Ybbsben.

Bő öt órán át tart az út a Lunzer See-től a Mittersee-hez, majd fel egészen az Obersee-ig és vissza. A Mostviertel lankás havasi legelőin keresztül vezet a gyalogtúra. Barlangok, vízesések és lápi úszónövények szegélyezik a vizekben bővelkedő útszakaszt.

A kristálytiszta vizű Lunzer See-től indul a három tó túrája (3-Seen-Tour) – a Mostviertel szelíden emelkedő tájain át vezet a kirándulás.

A Ludwigsfall vízesésétől a Bőgő Bikáig
A Lunzer See parkolójától indulunk először a Mittersee-ig, majd tovább az 1113 méteres magasságban fekvő Obersee-ig. Mindhárom tavat a Seebach patakja táplálja. Ez utóbbi hol tóként, hol patakként vagy vízesésként tűnik a szemünk elé. A legvadregényesebb pedig Ludwigsfall vízesése a Mittersee-nél. A „Bőgő Bika“ („Brüllender Stier“) nevű kis barlang annak köszönheti a nevét, hogy a barlangban egy földalatti vízesés zubogását hallani. Az Obersee déli és nyugati partjainál további természeti csoda kápráztat el bennünket: úszó tőzegmohák, amelyek gyékényszerűen fonódnak egymásba, s ha rájuk lépünk, inogni kezdenek. 

Göstlingi záróakkord
Üres hassal nem lehet túrázni: a kereken ötórás gyalogút során a magunkkal hozott uzsonnát a szabad ég alatt fogyaszthatjuk el. A túra végén meg is tudunk szállni – pl. a Stanglwirtnél Göstling an der Ybbsben vagy a Zum Schützenwirt fogadóban Langau-Meierhöfenben.