3. nap

Történetek a Bécsi-erdőből. Egy nyári tündérmese valóra válik.

Egyszer volt, hol nem volt… Most pedig irány a Bécsi-erdő mesés történeteinek felkutatása. Ahol évszázadokra nyúlik vissza a történelem, ott a csapatoknak meg kell találniuk a saját nyári tündérmeséjüket!

The Challenge

A „Történetek a Bécsi-erdőből” már Johann Strauss munkásságát is inspirálták. Most itt az idő, hogy a csapatok is megtalálják az ihletet személyes nyári tündérmeséjükhöz. Ehhez nemcsak jól őrzött bennfentes információkra tehetnek szert, hanem inspiráló helyszíneket is felfedezhetnek a Bécsi-erdőben. Többek kötött a császárvárost, Baden bei Wient, a bor hazáját, Gumpoldskirchent, az ásványvíz forrását, Bad Vöslaut és Mária Terézia egyik legkedvesebb parkját, Laxenburg kastélyparkját kereshetik fel. Vajon ki lel rá a legszebb tündérmesére?           

The Place

Bécs körül idilli erdők, vizek és borvidékek borította táj tárul elénk: a Bécsi-erdő. Az UNESCO által kitüntetett bioszféra parki régió a kerékpározás, a hegyi kerékpározás és a túrázás szerelmeseinek Mekkája. Az országnak ezen a részén azonban számtalan egyéb módon is ki lehet kapcsolódni. A csodálatos természet mellett ugyanis a kultúra, a víz és a bor is vonzza a látogatókat. Hagyományos gyógyfürdők, lenyűgöző kirándulóhelyek és kulturális helyszínek, valamint a hagyomány és modernitás páratlan összjátéka teszi egyedülállóvá ezt a régiót. A Bécsi-erdő borviékein termő nedű sem mindennapi: Klosterneuburg környékén és a termálrégió területén kiváló őshonos fehér- és vörösborok teremnek, ahol számos hagyományos Heuriger-borozó is található. Igazi élmény, különösen, amikor a bortavasz rendezvénysorozatai csalogatják a nagyérdeműt, ill. a borősz idején, amikor a Genussmeile ínyencfesztivál keretein belül a „világ legnagyobb söntése” mentén kóstolhatjuk végig a jobbnál jobb borokat.