FRISSíTő

kilátások

Rax - Nyár az alsó-ausztriai hegyekben, © Robert Herbst

Ablak Alsó-Ausztriára

Utazzunk virtuálisan! Merüljön el Alsó-Ausztria természeti látványosságaiban, valamint a várak, kastélyok, múzeumok és városok virtuális világában.

A hegyvidékeken és hüttéknél elhelyezett webkameráknak köszönhetően most is megtekintheti kedvenc kirándulóhelyeit. A virtuális és panorámautak nemcsak azt teszik lehetővé, hogy bepillantsunk Alsó-Ausztria kastélyaiba és váraiba, hanem azt is, hogy pl. végigsétáljunk a kultúra városán, vagyis Krems an der Donau utcáin.

 

Virtuális túrák csodás panorámával

Merüljön el velünk egy virtuális világban! Számos helyszín kínál panorámatúrát. Csodás látványosságokban lesz része!

kilátás nyílik a városra Krems an der Donau, © Romeo Felsenreich

Krems an der Donau

Krems a bor városa, de a Krems mustár névadója is egyben. A festői szépségű város a jó állapotban fennmaradt Steiner Tor városkapuval Ausztria egyik legrégebbi városa, ahol a modern művészetek remekeit felvonultató műcsarnok is található, melyet egy egykori dohánygyárból hoztak létre. Krems egy virtuális városnézésre invitál!

Tovább olvas
Eckartsau kastély, © ÖBf Archiv

Eckartsaui kastély

Az eckartsaui kastély mindössze 24 km-re található Pozsonytól, közvetlenül a Duna menti kerékpárút mentén, egy nemzeti park kellős közepén. Nyerjen betekintést ebbe a történelemtől átitatott kis világba. Kövesse nyomon a trónörökös, Ferenc Ferdinánd turbulens időszakát, aki nagyon szerette a kastélyt, melyet vadászatok alkalmával használt, vagy szegődjön az utolsó Habsburg uralkodó, IV. Károly magyar király nyomába, aki ide menekült családjával, miután 1918-ban lemondott a trónról.

Tovább olvas
A maják a MAMUZ-ban Mistelbachban, © Atelier Olschinsky

MAMUZ Múzeum

Egy egyedülálló múzeum, amelyet többek között a kutatásnak és a kísérleti régészetnek szentelnek. 25 év után először mutatnak be kiállítást a lenyűgöző maja kultúráról 200 eredeti kiállítási darabbal Guatemalából, melyek izgalmas utazást tesznek lehetővé a maják múltjába. A maják képesek voltak alkalmazkodni olyan új életkörülményekhez is, amelyekhez szinte egyetlen más civilizáció sem alkalmazkodott.

Tovább olvas
A Himmelstreppe vonaton Mariazell felé, © Noevog/weinfranz.at

Mariazellerbahn

St. Pölten városától a festői Pielach-völgyön át Mariazell zarándokhelyig 19 viadukton és 21 alagúton át: lenyűgöző utazás Ausztria leghosszabb keskeny nyomtávú vasútján. A 84 km-es szakasz élményekben gazdag. Fedezze fel kényelmesen okostelefonján vagy táblagépén, de ne csak a vasutat, hanem magát a gyönyörű Mostviertel régiót is - egyedülálló légifotókat tekinthet meg - az Über-Grafendorfban található Ebersdorfer Seetől az Ötscherbasis natúrpark látogatóközpontján át Gemeindealpe Mitterbach településéig!

Tovább olvas
Schloss Hof kastély, © Niederösterreich-Werbung/ M. Liebert

Hofi kastély

Az uralkodók kastélya: Savoyai Jenő hadvezér és Mária Terézia császárné eredetileg berendezett szobái, a művészi tervezésű barokk kert hét mesterséges terasszal, valamint az állatokkal és rég elfeledett ősi fajokkal rendelkező farm elképesztően egyedi hangulatot teremt ebben a nagy komplexumban. Élvezze a csodálatos kastély 360°-os panorámaképeit kényelmesen otthonról.

Tovább olvas
Aggstein romjai, © Schlossgut Schönbühel AG

Aggsteini várrom

Az aggsteini várrom egy robusztus sziklafonaton trónol mintegy 320 méterrel a Duna felett. A Duna jobb partján található, Aggsbach-Dorf felett, ahonnan alig látható, hiszen az erdő sűrűjében rejtőzik, ahonnan majdnem 900 éve néz le a Duna völgyére. Számos legenda övezi ezt a helyet. Ezek közül a leghíresebb a rózsakert legendája, miszerint a foglyokat egy, a várból erkélyként kiemelkedő kőlapra szegezték, ahol vagy éhen haltak, vagy a mélybe vetették magukat. A romokat részben rekonstruálták, így fapallókon a vár szinte minden zegzugát egyedülálló módon tekinthetjük meg.

Tovább olvas