Bor és erdő az élménydús kerékpározás jegyében

Nyári bringázás és borozás a Bécsi-erdőben.

Nyáron a Bécsi-erdő számtalan örömet rejt borkedvelőknek és kerékpáros turistáknak egyaránt. Hűs erdőkben kerekezhetünk, majd a szőlőskertek végtelenje tárul a szemünk elé, a nap fénypontjaként pedig a legjobb borokat kóstolhatjuk.

A kerékpárosok a természettel összhangban élik meg a Bécsi-erdő szépségeit. Az erdők, rétek és szőlők látványa megdobogtatja kezdők és profik, mountainbike-osok és kedélyesen kerekezők szívét. Gumpoldskirchenben a bringások új erőre kapnak az Eder Pékség (Bäckerei Eder) csak helyi alapanyagokból sütött Bécsi-erdei cipójától, Badenben pedig a „Judith és a torták“ cukrászat (Judith und die Torten) eredeti Bécsi-erdei puncsfánkjai teszik még édesebbé az utazást.

A borozók számtalan borfélével, köztük őshonos fajtákkal várják vendégeiket

A nyári hónapokban már kinyitnak a Bécsi-erdő jellegzetes borozói – ezt az időszakot jelöli a csak mifelénk használatos „Ausg‘steckt ist“ kifejezés. A Bécsi-erdő Ausztria legrégibb és legősibb hagyományokkal rendelkező szőlészeteinek ad otthont. A Freigut Thallern borászat és a Weingut Stift Klosterneuburg apátsági pincészet a természettel és emberrel összhangban nevelik őshonos fajtáikat. A borkedvelők e gondos művelésnek az ízét érezhetik minden egyes kortyban.