Túrák, kirándulások elektromos bringával

Elektromos kerékpározás Alsó-Ausztriában – Az útvonalak mentén található e-kerékpár és e-mountainbike kölcsönző- illetve töltőállomások gondtalan bringás örömöket ígérnek.

Az elektromos kerékpárok meghódítják Alsó-Ausztria legszebb kerékpárútjait: A bicikli- és felszerelés-kölcsönzők mellett töltőállomások és szervizek is találhatók az út mentén. A Traisentaltól a Bécsi Alpokig gondtalan élményt nyújt az elektromos kerékpározás.

Akkumulátorral hajtott motorok egészítik ki az emberi láb teljesítményét: az elektromos bringával tett, felettébb kellemes kirándulások immár a mindennapok szerves részét képezik Alsó-Ausztria kerékpáros területein. Az útvonalak mentén nemcsak az elektromos kerékpárok és mountainbike-ok kölcsönzése megoldott, hanem töltő- és szerelőállomásokat is találunk.

Elektromos kerékpárral Alsó-Ausztriában

 • Szelíd és vadregényes
  A közkedvelt Traisental-kerékpárút 111 km hosszan szeli át a Mostviertelt Traismauertől egészen Mariazellig. Az elektromos mountainbike nyergéből a Mostviertel hegyvidékét is kényelmesen felfedezhetjük.
 • Víz és történelem
  Európa legismertebb kerékpáros útvonalaként tartják számon a Dunai-kerékpárutat, melynek igazi különlegessége a világörökség részét képező Wachau régión áthaladó szakasz. Az egykori római Carnuntum körül elterülő vidéket átszelő, 380 km-es szakasz mentén pedig számos érdekességet, izgalmas történetet tudhatunk meg az ókori rómaiakról.
 • Az 1000 domb vidéke
  Az e-mobilitás terén példaértékű a Bécsi Alpokban a Bad Schönau, Kirchschlag, Krumbach és Lichtenegg települések együttműködésével létrejött régió, melynek 140 km-es kerékpárút-hálózata a dimbes-dombos Bucklige Welt élménydús felfedezésére csábít.
 • Bor és élvezet
  Szelíd dombok és termékeny szőlőskertek között, messze elnyúló tájakon kerekezhetünk a Weinviertelben. Erősítőként egy pohárka finom bort vagy szőlőlevet kínál a számos tájjellegű borozó (Heurigenlokal) és borászat.
 • Erdőben és folyó mentén
  Az új Thaya-menti körtúra ideális a kellemes biciklizést kedvelők és a gyermekekkel utazó családok számára. Az egykori vasút nyomvonalát követve egészen Csehországig elkerekezhetünk elektromos bringával. A 111 km hosszú szakaszon a Thaya folyó partján elterülő szép táj és számos kirándulócélpont kínál érdekes, élvezetes alkalmat a pihenőre.