Új borok, régi receptek: BORŐSZ a Bécsi Erdőben

Különösen színes programkínálat várja a BORŐSZ látogatóit a Bécsi Erdőben. Számos borkóstolás, ünnepi kavalkádok, nyitott pinceajtók marasztalják a vendéget.

A Bécsi Erdő BORŐSZ idején kiváló alkalmat nyújt, hogy megismerkedjünk a régióval, annak lakóival és mindenekelőtt finomságaival. Cikkünkben eláruljuk, hogy kerülnek ide lámák, és hol találja a „világ leghosszabb söntéspultját”.

Ízek forgataga a Bécsi Erdőben: gasztronómiai ötleteink
Amikor a Bécsi Erdőbe beköszönt az ősz, színesebbé válnak az éttermi étlapok is. Méltón megünnepli a szezont a Hawlik’s Schlemmereck vendéglő és regionális vinotéka, ahol márciustól novemberig minden hónap utolsó szombatján boros ínyencmenük kerülnek az asztalra – ez idő tájt természetesen egészen a BORŐSZ jegyében. A tősgyökeres, kreatív ötfogásos menü mellé a régió különleges borait kínálják. Javaslatunk: Feltétlenül foglaljon asztalt! Bio és vegán termékek kaphatók a Landauer-Gisperg szőlészetben. Az üzem az innovatív Burgundi-termelők Egyesületének tagja. Nemcsak a gyümölcsleveket, hanem a borokat is a természettel teljes összhangban készítik. A regionális jellegű borozóban (Heuriger) különleges szezonális finomságok várják a vendéget, hogy elvarázsolják a BORŐSZ változatos ízeivel. Mi felettébb jól éreztük magunkat és pompásat ettünk a szőlőskerti piknik során.

1 ötlet - 1.000 íz: termelői ajánlatunk
Ha otthon is szívesen élveznénk a BORŐSZ ételeit, akkor a legmegfelelőbb finomságokat a helyszínen is árusító Hofladen Weingut Dachauer szőlészetben szerezhetjük be a csodaszép Tattendorf településen. Mi jól betankoltunk a ház díjnyertes saját boraiból, de vettünk pompás alma-csilit, Balsamico hagymás csatnit, kitűnő likőröket és házi készítésű mustárt is. Javaslatunk: A lehető legnagyobb bevásárlókosarat vigye magával!

Lámák és borok: „titkos tippjeink”
BORŐSZ idején leginkább hogyan érdemes felfedezni a piros, sárga, barna, arany színekben pompázó Bécsi Erdőt? Szerintünk a láma-hegyitúrán! Ezt a csúcsélményt csak ajánlhatjuk, és tanácsoljuk mindenkinek, hogy foglaljon le egy egyéni tervezésű Láma-túrát a lámafarmon. Lámával kevésbé, borral viszont annál inkább találkozhat a vendég a Badener Hauer Vinothek vinotéka által vezetett csodaszép bortúra során. A vinotéka, amint a gumpoldskircheni Nyitott Pincék fesztivál,  az új évjárat bőséges kóstolására invitálja a vendégeket. Búcsúzóul pedig szállást ajánlunk Önnek: Töltse az éjszakát a kitűnő sooß-i Weinpension Andrea borpanzióban, ahol stílusosan a zweigelt- vagy chardonay-szobában hajthatja álomra fejét.

Ajánlatok és tippek:

Térkép