Triestingau-kerékpárút

Ez az útvonal a családok kedvence: sík útszakaszokkal és a borozókban kínált helyi finomságokkal csábítja a kerékpáros családokat

Bécs határától, pontosabban Rannersdorftól szép, lapos terepen tekerhetünk Schönau an der Triesting-be. Útközben romantikus településeket érintünk: Himberg, Oberwaltersdorf, Teesdorf és Günselsdorf. A sok betérési lehetőség még kellemesebbé teszi az útvonalat.

A termálrégió vadregényes oldala

A termálrégiót nemcsak a termál-kerékpárúton (Thermalradweg), hanem a Triestingau-kerékpárúton is felfedezhetjük. Az út Bécstől délre, Lanzendorfban kezdődik, és 30 km hosszan változatos szépségű tájakon keresztül kanyarog Schönau an der Triesting-ig. Többnyire aszfaltozott utakon haladunk, amelyeken legfeljebb egy-egy traktor hajt át. A táj látványa mellett élvezetes a sima terepet is. Nem csoda hát, hogy a Triestingau-kerékpárút a családok körében is kedvelt. Sport, szórakozás és izgalom várja a betérőket a tattendorfi kalandparkban (Kletterpark Tattendorf), ahol a kötélpályán összesen 50 különböző állomás áll a mászó kedvű kicsik és nagyok rendelkezésére.

Lazítás, gurulás, kulináris kényeztetés

A dúsan zöldellő táj mellett régi fonoda, takácsműhely és nemezelő műhely teszi színesebbé utunkat a Triestingau-kerékpárúton. A folyópartot követő sík szakaszokon lazíthatunk, a mindennapok gondját elfelejtve kerekezünk a megkapó tájban. A kulináris élvezetekről a termálrégió számos borozója gondoskodik: csábító helyi specialitásokkal várják a derék bringásokat. Javaslatunk: Az idilli folyóparti pihenőhelyeken jól esik megmártózni a hűs vizű Triestingben.