Hotspotok a természetben

Ahová a legszívesebben megyünk, hogy felkeressük a legjobb fotókulisszákat: Fenséges hegycsúcsok, hangulatos szőlőskertek és kedves állatvilág.

Alsó-Ausztria tájaira az érintetlen természet, a különleges növény- és állatvilág jellemző. Látványos fotókon mutatjuk be a legszebb helyeken gyűjtött emlékeket. De ne feledkezzen meg arról, hogy néha jobb félretenni az okostelefont vagy a fényképezőgépet és egyszerűen élvezni a pillanatot!

1. Hohe Wand Natúrpark

Hohe Wand Natúrpark a Gutensteini-Alpok egyik védelem alatt álló sziklaalakzata Bécstől kb. 40 percnyi autózásra és a leggyakrabban fényképezett Instragram-motívum. Aki nem szeretne sziklát mászni, itt kötél nélkül is közeli kapcsolatba kerülhet a sziklafalakkal. Az Instagramhoz talán leginkább illő téma a Skywalk – egy kilátóterasz, amelyen állva az embernek az az érzése támad, hogy a levegőben lebeg. A (díjköteles) magaslati út panorámája is kitűnő alkalom arra, hogy megnyomjuk a kioldó gombját.

Ahol a természeté a főszerep, az őshonos vadállatok is jól érzik magukat. A fotózás legjobb alanyai a szarvasok (a képen), melyek a natúrpark kifutóiban természetes élőhelyükön töltik napjaikat.


2. Peilstein

A Bécsi-erdő déli részén emelkedő meredek mészkőhegy 716 m magas. Főleg a nyugati oldal hirtelen letörése a fotósok kedvenc motívuma. Olyan képet készíthetünk, mint amilyent az Oroszlánkirályban láthattunk.  


3. Az Ötscher csúcsa

Bámulatos! A markánsan 1893 m magasra nyúló Ötscher a Mostviertel jelképe. Ugyanakkor Alsó-Ausztria nyugati részének legmagasabb kilátópontja, ahonnan rátekinthetünk Ausztria jó egyharmadára. Alig van olyan hegy, amelyet annyiszor fényképeznének, mint ezt, a helyiek által kedvesen csak „apahegynek“ (Vaterberg) nevezett csúcsot.


4. Wachaui szőlőskertek

Akár barackvirágzáskor látogatjuk meg, amikor a rozé illata lengi be a levegőt, akár ősszel, amikor a szőlőlevelek tarka színeket öltenek – a Wachau mindig érdemes arra, hogy lencsénk lekapja a látványát. Minden bizonnyal a legkedveltebb hely a fotózásra Weißenkirchen, ahol a Maria Himmelfahrt erődtemplom már messziről szembetűnő tájékozódási pont.


5. Óriási kövek a Waldviertelben

A Waldviertel „kőgazdag“ – pontosabban kövekben gazdag! Ezek a kövek régmúlt idők emlékei, évszázadokig tartott, amíg a felszínre kerültek, most szanaszét hevernek rajta. És arra várnak, hogy a fényképezőgépek rájuk kattintsanak. Ugye milyen érdekes természeti látnivalók?