Ötscher

Ausztria Grand Canyonja olyan gránitsziklákkal várja a látogatókat, mint a Madonna, de csodás kilátással és igényes túralehetőségekkel is kecsegtet.

Az Ötscher Alsó-Ausztria jelképe, és az is marad. A túrázás szerelmeseinek minden nehézségi fokon különleges természeti csodákat kínál: az Ötscher-Tormäuer Natúrpark kínálatában a cseppkőbarlangtól a vízesésig minden szerepel.

Felülmúlhatatlanul szép
Az Ötscher, a Mostviertel jelképe és a maga 1893 méterével egyben legmagasabb csúcsa, számos emelkedőt és látványosságot kínál. Kiváltképp izgalmas a Rauher Kamm, Alsó-Ausztria egyik legkomolyabb hegygerince. Az Ötscher-Tormäuer Natúrpark kellős közepén nem csak fantasztikus kilátásával kápráztat el.

Meet & Greet, különleges módon
A natúrparkban található az impozáns cseppkőbarlang, ahol olyan képződményeket csodálhatunk meg, mint a Madonna, a Három királyok vagy a Flamingó. Szállásjavaslatunk: a rusztikus Schutzhaus Vorderötscher, amely csak gyalogosan érhető el, és csodálatos környék, továbbá a wienerbrucki látvány-vízierőmű fedezhető fel onnan kiindulva, de elidőzhetünk a két modern nyugágyrendszer valamelyikén is.

Ausztria Grand Canyonja
Az Ötscher-árkokban számtalan túralehetőség kínálkozik. A Schutzhausból kiválóan bejárható a Gemeindealpe és a Lassingfall. Könnyű a feljutás Lackenhoftól az Ötscherlifttel, a Hüttenkogelnál a panorámatávcső kiváló kilátást kínál a vasból készült ötscheri medvékre (Eiserne Ötscherbären).

Video-tipp: Ötscher-Tormäuer Természeti Park