Hotspotok vizek mentén

Mindig egy orrhosszal előbb: fjordszerű víztározók, zubogó vízesések és páratlan folyómenti tájak.

A nyaralók általában nagyon szeretik a vizet. Szívesen merülünk a szálloda uszodájának vizébe vagy pancsolunk a strandon. Alsó-Ausztriában azonban vannak olyan vizes helyek, amelyek ennél sokkal többet nyújtanak és kicsalogatják a természetbe az üdülőket, hogy bakancsot húzva a tökéletes felvételek nyomába eredjenek.

1. Lunzi-tó

A smaragdzöld Lunzi-tó a Dürrenstein lábánál, Alsó-Ausztria egyetlen természetes fürdőtava úgy marad meg a képen, mint a nyári felfrissülés álomszép helyszíne, a régió egyik gyöngyszeme. Különösen fotogén kistestvére is, az Obersee (a képen), amely egykori gleccsernek köszönheti a létét. Ködös időben kifejezetten misztikus látványt nyújt, de természetesen napsütésben is nagyszerű. A kis sziget a sudár lucfenyőkkel olyan fotómotívum, amelynek lehetetlen ellenállni.  


2. Ysperklamm-szurdok

Vad vizek és erdei vadon – a Waldviertel déli részén fekvő Ysperklammban az Ysper 2 km hosszú, keskeny szurdokban, magas sziklafalak között fut. Látványosak a kőzetalakzatok, a vízesések és a tiszta vízben tükröződő völgyoldalak. Tipp: Ahhoz, hogy a víz lefényképezésekor a híres „fehér fátyol“ hatást elérjük, dolgozzunk ugyanolyan hosszú megvilágítással, mint amikor az autópályán a járművek mozgását érzékeltető fénysávokat kívánjuk megörökíteni.


3. Ottensteini-víztározó

Az Ottensteini-víztározó a Kamp folyón létesített mesterséges tavak egyike, pompás kulissza a fotózás minden megszállottja számára. A folyópartot erdők, szétágazó medrek és kis kiöblösödések kísérik, a völgyoldal sziklái waldvierteli gránitból állnak. Egy kis szigeten Lichtenfels várának idilli romjai emelkednek (a képen). Csodálatos látvány.


4. A Duna

Olyan hely, ahol az ember átélheti a kékség csodáját. A keringőt ihlető kék Duna a Dürnsteini apátsági templom kék tornyával. Tipikusan alsó-ausztriai látvány, a Wachau talán legismertebb arca! Annyira jellemző, hogy minden fotóalbumban ott a helye.  


5. Ötscher-Tormäuer Natúrpark

Egy valami kristálytiszta! Alsó-Ausztria legnagyobb natúrparkja kitűnő lehetőséget kínál arra, hogy egy sztresszes munkanap után az ember kitisztítsa a fejét. Bizarr sziklaalakzatok, mély szurdokok, dübörgő vízesések, csendes erdők – százszázalékos természet mint tökéletes fotómodell.