Hutwisch

A Hutwisch a Bucklige Welt csúcspontja. A megnyugtató tájnak és az élvezetes útvonalanak köszönhetően itt megszabadulhatunk a hétköznapoktól

A séta a Hutwischen gyógyító hatással bír. A festői tájban sétálgatva elfeledhetjük a hétköznapokat, új gondolataink támadhatnak, vagy egyszerűen élvezhetjük a pillanat szépségét. A legjobb ha ezt egy hüttében tesszük.

Az érzékek pihenője
Bad Schönau idilli gyógyfürdőjétől nem messze várja látogatóit a Bucklige Wlet legmagasabb kiemelkedése, a Hutwisch. A 896 méter magasan épült kilátó a 104 lépcsőfok megmászása után festői tájat kínál. Itt igazán érdemes egy pillanatra megállni és mély levegőt véve élvezni az itt és most érzését.

Fel a dombra, hagyjuk a hétköznapokat
Gyalog, kerékpárral e-bike-kal. Mindegy. A környék számos dombja így is úgy is hívogat minket.Lassuljunk csak le, ami a számos túraútvonalon, az impozáns erődtemplomok és mondákkal övezett várak látványával, valamint az egyedülálló szabadtéri múzeumok segítségével sikerülni is fog.

Kirándulás 7,8 kilométeren
A környéken számos túraútvonal várja a látogatókat. Tippünk: Kirschlagból a Hutwischig, a csúcspont pedig a kilátó. Az élvezetes túra után a Schneeberg csodás látványában gyönyörködhetünk, de tiszta időben egészen a Fertő-tóig elláthatunk.