Schneeberg, © Wiener Alpen / Franz Zwickl

Vándor a csúcson: Nyaralás az alsó-ausztriai hegyekben

Alpinistáknak, kirándulóknak, vándoroknak, és mindazoknak, akik erre vágynak.

Rusztikus menedékházak, burjánzó vidék, egyedülálló panoráma: Alsó-Ausztria túrabarát hegyei egyszerűen kihagyhatatlanok.

Mindenkinek a maga hegye
Kíméletes távok családok számára, hosszabb és igényes túrák profiknak: Alsó-Ausztria hegyei minden ízlésnek megfelelő túraútvonalakkal várnak. Különösen szép túrákat kínál a Mostviertel és a Wiener Alpenbogen a maga illatozó gyógynövényeivel, sűrű fenyveseivel és dús alpesi legelőivel.

Odahaza ezer méter fölött
A számos rusztikus-modern menedékház kiváló konyhával és lélegzetelállító kilátással invitál egy kis pihenőre vagy egész éjszakára. De hogy mennyire szép is valójában odefönt, csak az tudja, aki járt is ott. Ezért állítottuk össze Önöknek a legjobb nyári ajánlatokat.

 

Nyaralás az alsó-ausztriai hegyekben

Ötscher, © weinfranz.at

Ötscher

Ausztria Grand Canyonja olyan gránitsziklákkal várja a látogatókat, mint a Madonna, de csodás kilátással és igényes túralehetőségekkel is kecsegtet.

Tovább olvas
Schneeberg, © Lois Lammerhuber

Schneeberg

Alsó-Ausztria legmagasabb hegye a családokat és a tapasztalt túrázókat egyaránt elkápráztatja. Nem, csoda, hisz mindenki számára a megfelelő túrát…

Tovább olvas
Gemeindealpe, © Niederösterreich-Werbung/Robert Herbst

Gemeindealpe

Aki kedveli az akciót, annak kedvence lesz a Gemeindealpe. A túrázók felejthetetlen emelkedőket és lejtőket fedezhetnek itt fel.

Tovább olvas
Kilátás az Ottohausra, Rax, © Robert Herbst

Rax

Ízletes, csodaszép és egyben egydülálló: ha túrázás közben betérünk valahova, akkor csakis a Rax valamelyik hüttéjéről lehet szó.

Tovább olvas
Csúcstalálkozó Dürrenstein, © Rene Jagersberger

Dürrenstein

Csodaszép. Ez Dürrenstein, Lunz am See, a Wlidnisgebiet és az egyeülálló Grünloch dolina. Aki kilátást keres, panorámát fog találni.

Tovább olvas
Semmering, © Franz Zwickl

Semmering

A Semmeringet joggal nevezik Varázshegynek. Nagyszerű útvonalaival – a túrázóktól a mountainbike-osokig – tényleg mindenkit elvarázsol.

Tovább olvas
Hochkar, © weinfranz.at

Hochkar

Ahol a túrázók és a téli sportok szerelmesei a levegőbe ugrálnak, annyira változatos útvonalak várják őket a felszínen és a föld alatt. Kalandvágyók…

Tovább olvas
Wechsel, © Franz Zwickl

Wechsel

A Wechsel változatosságot visz a hétköznapokba. A túrázás és mászás mellett könnyedén száguldó kalandorokká, felfedezővé válhatunk.

Tovább olvas