Élmények a hegyekben

Izgalom és nyugalom a hegyekben

Alsó-Ausztria hegyei: izgalmasak és pihentetők, szelídek és vadak, magasak és alacsonyak. Aki hegyet mond, mondjon völgyet is.

Mindenki számára más és más élményt kínálnak a hegyek. Vannak olyan kirándulók, akik szeretnek a hegycsúcsokról leereszkedni a völgyekbe. Más túrázok pedig inkább a csúcsokat célozzák meg a völgyekből indulva. Van, akit a hegyek nyugalma arra késztet, hogy maga is elcsendesedjen. Mások pedig kihívásnak érzik a hegyeket és megpróbálnak túllépni saját korlátiakon. Sokan kedvelik a természetet, a lenyűgöző kilátást és a jó ételeket. Olyan látogatók is érkeznek, akik pörgésre, szórakozásra és koncertekre vágynak, megint mások mindenből szeretnének egy kicsit kapni. Vannak, akik gyerekekkel és kutyával, mások párosan, barátokkal vagy egyedül érkeznek.

Ezek a különböző elképzelések és igények Alsó-Ausztria hegyvidékein mind megvalósulhatnak. Mivel a hegyek izgalmasak és pihentetők, szelídek és vadak, magasak és alacsonyak is egyben. Aki hegyet mond, mondjon völgyet is. A kirándulók számára egy hegy nem csak a csúcsokból áll, hanem az odavezető utakból is.

Itt egy áttekintést talál arról, hogy mit kínálnak a Mostviertel és a Bécsi Alpok hegyvidékei tavasszal, nyáron és ősszel. Az alpesi legelők, hütték és csúcskeresztek között feltölthetjük energiaháztartásunkat. Tehát: Vegyünk egy mély levegőt és irány Alsó-Ausztria hegyvilága!

Sokféle úton eljuthatunk Alsó-Ausztria hegyeibe. A legszebb útvonalakat itt találja.

Rövid nyaralás a hegyekben

Hol éjszakázzunk? Melyik túra a legjobb? Aktív időtöltés vagy pihenés, vagy a kettő kombinációja? Ezeket és még sok más információt gyűjtöttünk össze itt.