NAGYSZABÁSÚ FOTÓFESZTIVÁL

BADENBEN

A fesztivál Európa legnagyobb szabadtéri fotófesztiváljává nőtte ki magát, június elejétől október közepéig közel 300 ezer látogatót vonz Badenbe.

A La Gacilly-Baden fotófesztivál alkalmából a város hatalmas szabadtéri színpaddá alakul. A Brusattiplatz látogatóközpontból indulva az érdeklődők Baden óvárosában, a Doblhoffparkban és a Gutenbrunner parkban sétálnak. Séta közben a hét kilométer hosszú útvonalon nemzetközi topfotósok művei tekinthetők meg, méghozzá ingyenesen. A fotókat az utcákon, a falakon és a parkokban helyezték el. Összesen ezerötszáz képet mutatnak be, amelyek közül a legnagyobb 280 négyzetméteres.

A Badeni Fotófesztivál a Bretagne-ban fekvő La Gacilly településről kapta a nevét.  A város polgármestere 2004 óta Jacques Rocher, aki hivatala első évében kezdeményezte, hogy rendezzenek La Gacillyban egy szabadtéri fotókiállítást. Jacques Rocher a 2009-ben elhunyt Yves Rocher, a Rocher kozmetikai cég alapítójának a fia. A polgármester barátja a Badenben élő sztárfotós, Lois Lammerhuber, akinek annyira megtetszett a fotófesztivál, hogy átvette az ötletet és 2018-ban Badenben megalapította a La Gacilly-Badeni Fotófesztivált.

További információ a La Gacilly Fesztiválról