Őszi kirándulástippek

Izgalmas ősz áll előttünk

Alsó-Ausztria ősszel is számtalan lehetőséget kínál nagyszerű kirándulásokra az egész család számára! Anya, apa és a gyerekek bizonyosan nem fognak unatkozni! És biztosan számíthatnak izgalmakra a nagymamák és a nagypapák is.

Induljunk a Mostviertelbe!

Utolsó lehetőségek a hegyek szerelmeseinek! Október végén vagy november elején számos felvonó és több kirándulóhely számára is véget ér a szezon. Legyünk tehát gyorsak és tegyünk egy őszi kirándulást például a Annabergre a Ziplinehoz (szeptember 9-től október 22-ig szombaton és vasárnap majd október 26-tól október 31-ig naponta nyitva).
Tipp: A Wilde Wunder Card kártyával a Mostviertel számos látnivalóját ingyenesen látogathatjuk meg.

Az Erlebniswelt Mendlingtal október 31-ig naponta nyitva van. Lunzban érdemes ellátogatni a Haus der Wildnisbe. A Kernhofban található Fehér Állatkert és teveszínház szintén november 1-jéig látogatható (szeptemberben szerdától vasárnapig, októberben szombaton és vasárnap, 2023. október 26. és november 1. között pedig naponta nyitva). A türnitzi Eibl-Jet minden időjárási körülmények között működő nyári-szánkópálya szeptember 11-ig naponta, november 1-ig pedig pénteken, szombaton, vasárnap, valamint ünnepnapokon és szabadnapokon tart nyitva. 

Néhány kirándulóhely egész évben látogatható, mint például az Erlauf-szurdok, a Haagi Állatkert, vagy olyan "zárttéri klasszikusok", mint a Haubiversum vagy az Ybbstaler Solebad.

Induljunk a Weinviertelbe!

Őszi kirándulásokhoz a Leiser Berge Natúrpark környéke szintén egy vonzó úticél lehet családok számára. A 4000 hektáros natúrpark a Weinviertel közepén található, és bőségesen kínál természetet, kalandot és kikapcsolódást a család minden tagjának.

A régió számos kirándulóhelyén szórakozás, kaland és akció hívogatja a látogatókat. A Buschberg, a Weinviertel legkiemelkedőbb magaslata felfedezésre vár. A Weinviertel Drasine hajtánnyal síneken tehetünk Ernstbrunntól Asparnig. Ernstbrunnban a Wildpark Ernstbrunn a Wolf Science Centerrel együtt szintén tartalmas úticél. Az állatbarátok számára az oberkreuzstetteni Alpaka Szabadidőpark igazi paradicsom. Az Asparn an der Zaya-i MAMUZ-ban november 27-ig látogatható a "Kísérleti régészet" című különleges kiállítás. A Niedersulz múzeumfaluban egy 1900 körüli faluba tehetünk időutazást.

A túrázást kedvelő családoknak ajánljuk a Weinviertel "Summit Meeting" nevű hegycsúcsát. Ha inkább kerékpárral szeretnénk felfedezni a környéket, a Blauburger borút és kerékpárút a megfelelő terep.

Induljunk a Dunához!

A Duna mentén ősszel is bőséges a látnivaló. Aggstein várában október 31-ig bolyonghatunk a várromok között, és egy kalandjáték keretében a lovagok nyomába eredhetünk. A Hubhof szeptemberben és októberben szombatonként, vasárnaponként és ünnepnapokon tart nyitva, és négy különböző kalandvilággal örvendezteti meg a kicsiket és nagyokat. Tullnban az Egon Schiele-szülőházban gyermekeknek szóló kalandtúra várja az ifjúságot. A klosterneuburgi apátság egész évben látogatható és a családok számára a speciális vezetést kínálnak. A Gugging Múzeumban minden hónap első vasárnapján 15 órakor mindenki számára nyitott kreatív műhelyfoglalkozásokat tartanak, ahova a festeni, rajzolni és alkotni szerető gyerekeket invitálják.

A gyerekek számára is vannak vonzó programok, például október 26-án a római Carnuntumban a "Rómaiak nappalijában" című rendezvény. A római életet bemutató és újrajátszó személyek válaszolnak a látogatók kérdéseire és érdekes történeteket mesélnek a rómaiak mindennapi életéről. Az Orth Kastély a Donau Auen Nemzeti Park központjának szezonja november 1-én ér véget.

Indulás a Waldviertelbe!

Üljünk fel a Waldviertelbahnra, ami november végéig közlekedik és fedezzük fel a csodálatos Waldviertelt őszi színeiben! Tipp: Minden szerdán a Diesel Nosztalgia Tour keretében egy extra gyermekjátszó kocsit is csatolnak a szerelvényhez.

Az állatbarátok számára az arbesbachi medveerdő kihagyhatatlan élmény. A kis aranyos medvék még november 1-jéig láthatók, ezután elvonulnak és téli álmot alszanak tavaszig. A mackóösvények viszont november 1. után is bejárhatók.

Jó idő esetén túrát ajánlunk a Nebelstein kalandösvényen, vagy látogassuk meg a Rosenburg kalandparkban található mászóparkot és 3D íjászpályát. A Sonnenwelt Großschönau október 31-jéig hívja a fiatal és idősebb érdeklődőket, hogy ismereteket szerezzenek az éghajlatvédelemről és az erőforrások megőrzéséről. Egész évben nyitva tartanak, és rossz idő esetén is ideális úticélok a Hirschenwiesben található KRISTALLIUM glas.erleben, Sprögnitzben pedig az Amethyst Welt Maissau és a SONNENTOR Erlebnis várja a látogatókat. A Heidenreichsteinban található Käsemacherwelt még december 17-ig kínálja portékáját.

Indulás a Bécsi Alpokba!

A krumbachi Eis-Greissler kalandparkban szórakozásra és játékra is van lehetőség. Vagy talán még egy jeges időutazás is belefér?

Az Erlebnisarena St. Corona am Wechsel egy igazi szabadtéri kalandpark és különösen népszerű a családok körében. A motoros ügyességi parkban (Motorikpark) 24 állomás, egy mini kerékpárpark és természetesen a gyors nyári szánkópálya, a Corona Coaster található.

További izgalmas helyszínek a gyermekek számára a Hohe Wand natúrpark, a Puchi's World Puchberg am Schneebergen és a Hamari mászó park Mönichkirchenben. 2022 óta újdonság a Hirschenkogel Semmering erdei kötélpálya. A szezon november 5-én ér véget, így tökéletes célpont az őszi szünetre!

Tipp: Az új Schneeberg-Rax kombinált jeggyel olcsóbban fedezheti fel a bécsi Alpok két legmagasabb hegyét fogaskerekűvel és felvonóval!

Indulás a Bécsi-erdőbe!

A Bécsi-erdőben a családok élményekben gazdag túrákra számíthatnak a színes őszi erdőben! Ne hagyjuk ki a Helenentalban a három "Spürnasenrunden" útvonalat, valamint a "G'schichten aus dem Wienerwald.Der Wanderweg" (Történetek a bécsi erdőből) nevű túraútvonalat, amit az idei évben festettek fel újra. Ezek a gyermekek számára kialakított, játékos és izgalmas felfedezéseket kínáló körtúra útvonalak Badenben, Heiligenkreuzban és Allandban indulnak.

A Triestingtal-völgy a családoknak is sok élményt nyújt. Mindenképpen menjünk el a Berndorfer Stilklassen iskolamúzeumba és túrázzunk a Peilstein kalandösvényen.

Szintén ajánljuk az izgalmas tematikus túrákat, mint például a denevér kalandos túraútvonalat (Fledermaus-Erlebnisweg). A denevérbarlangig (Einödhöhle) vezető úton a gyerekek izgalmas játék- és tanösvényen ismerkedhetnek meg a denevérrel. De a Sparbach Natúrparkban vagy a Purkersdorf Natúrparkban tett látogatás is biztosan állati jó lesz!

Rossz idő esetén több múzeum is kínál speciális családi programokat. A klosterneuburgi apátságban például a gyerekek és a szülők 900 év izgalmas felfedezőútjára indulhatnak.