Weinvierteldraisine Ernstbrunn – Asparn, avagy a weinvierteli hajtány

Nosztalgiautazás / Élményvonat

Leírás

A bicikli elődével, egy hajtánnyal a Leiser Berge Natúrparkon át – Alsó-Ausztria első hajtány-nyomvonalán!

Az Ernstbrunn és Asparn an der Zaya közötti megszűntetett vasútvonalon egy hajtánnyal közlekedhetünk a Leiser Berge Natúrpark csodálatos vidékén. A kb. 12 kilométeres szakasz gyönyörű mezők és szántók, lágy lankák és árnyas erdők mentén vezet.

  • Egynapos kirándulás:

Délelőtt indul az út Ernstbrunnból a Grafensulz hajtányhüttéhez. Ott nagy gesztenyefák árnykában gyűjthetünk erőt és pihenhetünk egyet, mielőtt a hajtánnyal visszaindulnánk Ernstbrunnba.

  • Félnapos kirándulás:

Délelőtti járat
A családok délelőtt Ernstbrunntól Asparnig közlekednek a hajtánnyal. Ott a MAMUZ-t látogathatjuk meg. Lehetséges indulás vissza Ernstbrunnba: szombatonként a natúrparkbusszal 12:30 vagy 15:35-kor Asparn vasútállomásától vagy mindennap taxi shuttle-lal.

Délutáni járat
Délután egyrészt Asparnból a Draisinenalm hüttéhez hajthatunk, ott megpihenhetünk, majd sebesen visszagurulhatunk Asparnig – vagy a Draisinenalm hüttétől tovább megyünk Ernstbrunnig.

Csoportoknak és immáron fiatalok csoportjának és iskolai csoportoknak is egyedi ajánlatokkal szolgálnak!

A Leiser Berge Natúrpark hajtányain négy fő számára van hely. Akár három hajtány is összeköthető, így összesen 12 fő tud együtt utazni. A gyerekeket a középső ülésen be lehet kötni. Egy magunkkal hozott babahordozó is elhelyezhető a hajtányon a legkisebbek számára.

Aki a kényelmes hajtást részesíti előnyben, annak adott a lehetőség, hogy a hegymenetet Asparn és Grafensulz között síntaxival teljesítse, majd lefelé haladjon tovább Ernstbrunn felé, ill. 5 km völgymenetben száguldjon nagy lendülettel Asparnig.

A környéken számos olyan további úti cél található, melyeket a hajtányozás után felkereshetünk. Ilyen pl. a Nostalgieexpreß Leiser Berge vonat (mely arra is tökéletes, hogy szombaton a helyszínre utazzunk), vagy a zayatali síntaxi, a MAMUZ kastély Asparn (mely 5 perc sétára található a vasútállomástól), az ernstbrunni vadaspark, a michelstetteni iskolamúzeum, vagy túrázás a Buschbergen.

Autóval Bécsből kb. 30 percre található a weinvierteli hajtány állomása.

Ernstbrunn megálló: a Rübenplatz-cal szemben a Thomasl közelében
Asparn / Zaya megálló: Asparn vasútállomása, Bahnzeile 8

Indulás Ernstbrunnból 09:30-11:00 órától
Indulás Asparnból 13:30-14:10 órától.

Az asparni vasútállomáson italok és fagylalt is kapható.

Kiegészítő szolgáltatások családoknak és csoportoknak:

  • buszparkoló

Árak

Felszereltség

  • WC
  • Szabadtéri játszótér
  • Piknikszolgáltatás
  • elérhetőek a régió helyi termékei

Alkalmasság

  • Kutyák engedélyezettek
Beszélünk …
  • angol
  • német

Helyszín & utazás