Payerbachból Knofelebenbe

A UNESCO világörökség részét képező Semmering-vasút, zöld alpesi legelőkön át vezető ösvények 1.100 méter magasságban, lélegzetelállítóan gyönyörű panoráma.

A dús alpesi réteken át, felejthetetlen kilátóhelyek mentén haladó útvonalon a kitűnő regionális konyha kínálatával is megismerkedhetünk. Nem csoda hát, hogy az útvonal maga is legalább olyan népszerű, mint a Naturfreundehaus Knofeleben turistaház.

Nyári üdülés és világörökség Payerbachban

A túra a csodálatos nyári üdülőhely, Payerbach régi állomásépületénél kezdődik. A zöld Bécs Alpok logót viselő táblák mentén a jubileumi vártához (Jubiläumswarte) érkezünk, ahonnét fantasztikus pillantást vethetünk a UNESCO világörökség részét képező, 150 éves Semmering-vasútra. A világ legelső hegyi vasútja 41 kilométeres szakaszt jár be, 16 viaduktot, 15 alagutat és 100 kőből falazott íves hidat érintve.

Pihenő és alpesi legelők 1.100 méter felett

1.182 méterrel a tengerszint felett, a Gahns hegy oldalában az 1929-ben létesített Waldburgangerhütte turistaház hívogat pihenésre. A turistaház lélegzetelállítóan szép kilátással és finom harapnivalóval várja a minden irányból a Bodenwiese réten keresztül érkező vendégeket. A pihenő után szintén szép kilátásokban bővelkedő szakaszon haladunk tovább dúsan zöldellő alpesi legelőkön keresztül, miközben a tehenek kolompolása kíséri utunkat, amely az Alpok egyik legszebb panorámájával rendelkező turistaházához vezet.

Pihenő és kulináris élvezetek a Naturfreundehaus turistaházban

6 km után el is értük úticélunkat, a 2014. év legkedveltebb turistaházát, a Naturfreundehaus Knofeleben-t 1.250 méteren. A panorámás vendéglőben a kitűnő regionális konyha szezonális kínálatából válogathatunk, pompás kilátással a Bécsi Alpok változatos, fajokban gazdag vidékére. A turistaházban szálláslehetőség is van.