Siebenhütten-Alm: Hinter sieben Bergen…

Messze földön híres az augusztusi Siebenhütten-fesztivál, de Göstling alpesi legelője az egész szezonban megér egy látogatást.

Eredetileg hét hegyi kunyhó állt ezen a helyen, a Königsberg keleti gerincén, innét az elnevezés: Siebenhütten, azaz „Hétkunyhó”. A sűrű erdővel körülvett, gondozott, takaros legelőről, amelyhez gyermekjátszótér is tartozik, déli irányba nyílik szép kilátás.

A Siebenhütten-Alm (1.297 m) a túrázók, mountainbike-osok és a kulináris élvezeteket keresők találkozóhelye, akik kedvelik a kedélyes, hamisítatlan hangulatú helyeket. A tehenek június elejétől szeptember közepéig legelnek idefenn, Leo Zusser pásztor gondozza őket. A turistaházba betérők ellátásáról felesége, Lotte gondoskodik.

Előzetes bejelentkezés esetén szívesen várják meleg ételekkel is a vendégeket. Híres Lotte asszony kemencében készített finom parasztpecsenyéje. Gyerekeknek igény esetén külön gyermekgrill áll rendelkezésre a táborhelyen. A létesítményhez játszótér is tartozik.

Kilátás a Voralpe-re és a Dachsteinre

A parkolóból rövid útszakasz visz fel a legelőre. Lehetőségünk nyílik átkelni a Königsbergen is, ahonnét gyönyörű kilátás nyílik a Voralpe, Haller Mauern, Sengsengebirge hegyekre, egészen a Dachstein masszívumáig. Érdemes elgyalogolni a másfél órányi járásra található Kitzhütte turistaházhoz is.

Sok látogatót vonz a nyaranta, augusztus közepén megrendezett Siebenhütten-fesztivál. Ez az egyetlen nap egész évben, amikor autóval felhajthatunk egészen a pásztorházig.

Megközelítés: közvetlenül Göstling an der Ybbs településről (2,5 h) vagy az Ebnerbrand parkolótól (0,5 h)

Túrák - Siebenhüttenalm

A tartomány és az Európai Unió támogatásával.

  • Förderlogo_noe_hu
  • Förderlogo_LE14-20_hu
  • Förderlogo_leader_hu
  • Förderlogo_EU_hu