Tirolerkogel

Ragyogó gyermeki tekintetek, tágas panoráma, változatos útvonalak: ez várja a túrázókat a Tirolerkogelen. Aki itt nem esik ámulatba, azon nem lehet segíteni.

A Tirolerkogel ideális úticél családok és zarándokok számára. A wienerbrucki Ötscher-Basis natúrcentrum és a számos túraútvonal főként a legkisebbek számára felejthetetlen élmény. Egyébként pedig rendkívül jól főznek az Anna-Almban, ami 2013-ban Edelhütte címet kapott.

Üdvözlet a családoknak és a zarándokoknak!
A családbarát Tirolerkogel 1377 méter magas, nem messze fekszik Annaberg, az idilli hegyi falu a Via Sacrán, az utolsó szálláshelye a mariazelli zarándokoknak. A változatos Tirolerkogel gyönyörű kilátásával kápráztatja el a túrázókat: egészen az Ötscherig  belátható a táj. A fáradt lábak a 2013-ban Edelhütte címmel kitüntetett, szépséges Anna-Almban pihenhetnek meg.

A tökéletes bázis
A látogatókat már a wienerbrucki Ötscher-Basis natúrcentumban, az Ötscher-duzzasztó partján várják az első élmények, ami számos csoportos vagy egyéni túra kiindulópontja az Ötscher-Tormäuer natúrparkba. Napos teraszok kínálnak pihenőt regionális finomságokkal, s aki még nem elég fáradt, felmászhat a mászótoronyba.

Gyerekeknek és hobbitúrázoknak
Az Annabergből a Tirolerkogel érintésével Türnitzbe túrázókat pompás növényvilág és nagyszerű körpanoráma várja. Kiváltképp ősszel tiszta a kilátás, messzire, egészen a Wachauba. A túrák ideálisak gyermekek számára, mert változatosak, ám nem túlságosan fárasztóak.