Túrázás a bécsi Alpokban, © Franziska Consolati

A legszebb túrák kalandvágyó és a kedélyes kirándulóknak Alsó-Ausztriában

Hegymászók és hobbi túrázók figyelem! 15.000 kilométer hosszú túraútvonal hálózat található Alsó-Ausztriában. Pontosabban: Az érintetlen természetet és a nyugodt életet nem a nagyvárosokban, hanem egészen egyszerűen vidéken tapasztalhatjuk meg leginkább. Amikor egy kósza pillantást vetünk a hegyekre, felerősödik bennünk a szabadság iránti vágy. Hüttéről hüttére túrázni, a hegycsúcsot megmászni és a tágas alpesi legelőket figyelni: Ezeken az útvonalakon a túrakedv egy biztos társ.

Schneeberg, © (c) Wiener Alpen/Franz Zwickl

Schneeberg a legjobbal: trón mindenkinek

A schneebergi napfelkelte emlékezetes látvány. Hogy olyan korán a hegyen legyünk, már az éjszaka közepén kell a túracipőbe bújni. A kiindulópont Puchbergben, a Schneeberg lábánál található túrafaluban van. A tapasztalt hegymászó, Groß Peter kíséretében érjük el a hegy csúcsát. A túranap, a csúcs mámorító elérése után azzal lesz kerek, ha a Schneeberghofban lazítunk egy kicsit.

Tovább olvas
Kitzhütte, Mostviertel, © Mostviertel Tourismus/Theo Kust

Hüttehangulat és hegyi gazdaságok a Mostviertelben

Nem csak az állatok szeretik a hegyi gazdaságokat. A túrázók is kedvelik a mezőket, a szép kilátást a völgyre és természetesen a hagyományos hüttéket. Itt ugyanis a hütte szívéjes üzemeltetői egyszerű és hagyományos ételekkel kényeztetik a túrázókat. A Mostviertelben természetesen szívesen szakítunk időt egy pohár körteborra is.

Tovább olvas
Ötscher-Tormäuer Natúrpark: Magas csúcsók, mély szakadékok, © Niederösterreich Werbung/ Andreas Jakwerth

Ötscher-Tormäuer Natúrpark: Magas csúcsók, mély szakadékok

A Mostviertel jelképe, az 1.893 m magas Ötscher körül húzódik 170 km²-en Alsó-Ausztria legnagyobb natúrparkja. Az érintetlen természet a kalandvágyó kirándulókat és a kényelmes túrázókat egyaránt lenyűgözi. A natúrpark bizarr sziklaalakzatok, mély szakadékok, vízesések, barlangok, békés erdők, alpesi legelők, tavak és csodálatos kilátók változatos színhelye.

Tovább olvas