Wachaui Világörökség-ösvény

Gyönyörű panorámák: túrák páratlan természeti szépségek mellett

Várak és kastélyok, szőlőhegyek és folyók szabdalta táj: a világörökséghez tartozó wachaui gyalogút és a Nibelungengauba vezető túraútvonal lélegzetelállító szakaszokkal vár bennünket a Duna mentén – és a legcsodálatosabb panorámát kínálja történelmi látnivalókkal.

Világörökség a Duna völgyében, és a Nibelung-ének szelleme: Wachau túraútvonalai a legcsodálatosabb panorámát nyújtó kilátókig és történelmi jelentőségű kirándulóhelyekig vezetnek a folyó és a szőlőültetvények mentén.

A hosszan bejárható Wachau
Egy, a hegyekben kanyargó gyalogösvény összeköti egymással az UNESCO világörökségének részét képző Wachau 13 települését. 180 kilométeren keresztül vezet a híres útvonal a Duna völgyén és szőlőbirtokokon át. A 14 részszakaszra felosztott gyalogút mindkét irányba bejárható. 20 várat, várromot és kastélyt fedezhetünk fel, megmászhatjuk a legmagasabb Duna menti hegyet a maga 960 méterével, valamint a szőlőhegyeket és Wachau kőteraszait. Tipp: a Jauerling-Runde 90 kilométeres gyűrűje hét szakaszának és három komp-átkelőhelynek köszönhetően tetszés szerinti sorrendben, egyéni ízlés szerint is bejárható.

A Nibelungengaun át legendák igézetében
Ahol a Nibelung-ének szerint egykor Rüdiger von Bechlarennek – Attila, hun király vazallusának – volt a székhelye, ma Nibelungengau csábít hosszabb túrára. 110 kilométeren át vezet az útszakasz a Duna partján csodás folyami tájakon keresztül. Közben megtekinthetünk számos látnivalót, többek között Arstetten kastélyát, Maria Taferl bazilikáját és Ybbs-Persenbeug erőművét.