Zöld tavak, tisztavizű folyók!

Hagyjuk magunk mögött a várost, irány az alsó-ausztriai alpesi nyár – pontosabban: Alsó-Ausztria legszebb és legtermészetesebb szabadtéri strandjai.

A legszebb szabadtéri fürdőket a természet építette nekünk. Kristálytiszta vízesések, romantikus folyópartok és smaragdzöld tavak várnak itt - embertömegek és forgatag nélkül. Cserében lesz kilátás a hegycsúcsokra.

Szabadtéi fürdő kilátással a csúcsokra

Nincs már kedve hering módjára állni a strandon, ahelyett hogy úszna? Itt csak egy dolog segíthet: ki a városból és be a nyárba az alsó-ausztriai hegyekbe. Kiváló természetes szabadtéri fürdők várják természetes vízzel a vízesésekben, patakokban, folyókban és tavakban. Kilátással a hegycsúcsokra.

A vadvizek hazája

A csodálatos Ötschergräben szurdokvölgy lélegzetelállító vízeséseiről ismert. A fürdőzés a Lassingfall, Mirafall, vagy Schleierfall vízesésben remekül összekapcsolható egy túrával és egy alpesi kunyhóban töltött éjszakával. A Wechsel pedig a vadvízi útvonallal (Wildwasserweg) romantikus patakpartokra és idilli forrásokhoz invitál.

A víz nyomában

Az "1. bécsi vízvezeték-túraút" (Wiener Wasserleitungsweg) mentén a Pokol-völgyön (Höllental) keresztül kísérhetjük végig a hegyi forrás vizének útját romantikus, meredek sziklákkal övezett utakon - és megmártózhatunk a fischaui termálfürdőben. Az éltető víz útja (Lebenswasserweg) mezítláb leginkább a Wechselnél kutatható fel, ahol az esővizet a forrástól a tóig kísérheti az ember.