Szurdokokon át és vízesésekhez

Túra Alsó-Ausztria legszebb szurdokjaiban: az Ysperklamm szurdokban a vízesés alatt, az Eichenhain Natúrparkban a Hagenbach szurdokba.

Hegyi szurdoktúra: Robajló vízesések, titokzatos sziklák, kis kőlépcsők és hidak varázsolják el a Hagenbach- vagy az Ysperklamm szurdokon keresztül haladó túraútvonalakat.

Annyira vadak, mint amennyire romantikusak az Alsó-Ausztria legszebb szurdokjain áthaladó túrák. És a kövek és a víz szomszédságában még forró napokon is kellemesen hűvös van. Ez örömmel tölt el kicsi és nagy túrázókat - még a négylábúakat is.

Lépcsős vízesések a természeti emlékben
A Nagy Ysper több vízesésben hatol át a szurdokvölgyön: Hatalmas gránit képződményekkel és számos kő- és falépcsővel, valamint híddal az Ysperklamm szurdok a Alsó-Ausztria legnagyobb, és legszebb szurdokja. Közepén található a "Rote Reithbrücke" - egy kis köztes kitérőhöz. Egyébként: Az Ysperklamm-szurdoktúra kutyás kirándulásra is alkalmas, a tiszta, sekély vizű részek nyújtotta hűsítés jót tesz a kutyusoknak.

Régi malom és nemes sólymok
A Hagenbachklamm szurdok az Eichenhain Natúrpark közepén található a Bécsi-erdőben. Egy 2,5 órás körtúra-útvonal vezet St. Andrä vor dem Hagentale bejáratától  Unterkirchbachig, és vissza. A kijelölt túraútvonal tölgy- és bükkerdőkön keresztül a Hagen patak mentén egy régi malomhoz visz, majd tovább Unterkirchbachig. Visszafelé a varázslatos szurdokban visz az út. Tipp: A szurdok végén vár Európa legnagyobb magán fenntartású ragadozó madár telepe. Több mint 30 sólyom-, sas- és bagolyfaj él az itteni ragadozó madár tenyésztő telepen.