4. nap

Frissítő nyári séta. Fotószafárin a Bécsi-Alpokban.

Wanted: a legszebb képeslapmotívum! A 4. napon a csapatok a Bécsi-Alpokban nyaraló hírességek nyomát követik. A négy csapat négy helyszínt látogat meg – a nap győztese az lesz, aki a legszebb látványt örökíti meg fényképén!

The Challenge

Nem könnyítjük meg a résztvevők dolgát. Minden csapat más-más helyszínre látogat el, de ugyanabból a célból: hogy megörökítse a látványt a legtökéletesebb, képeslap minőségű fotón. A motívumokra vadászó résztvevők azokat az ösvényeket követik, amelyeken valaha híres költők, gondolkodók, építészek és koronás fők jártak, többek között Sigmund Freud, Arthur Schnitzler, Adolf Loos, Carl von Ghega vagy Károly Lajos főherceg. Őket nevezik az alsó-ausztriaiak „Sommerfrischler“-eknek. A fókuszban álló helyszínek a Rax, Semmering, a Semmeringi Vasút, az UNESCO Világörökség része és Wartholz kastélya. Kreativitásra és minőségi teljesítményre lesz szükség, amint a vadászidény megkezdődik!

The Place

Bécstől autóval egy órányira kezdődik a Bécsi-Alpok, egy újabb pompás, magashegységi élményeket bőven kínáló vidék. Nyáron az alpesi túrák kedvelt helyszíne, amely csodálatos kilátást nyújt, ezért „Kilátóparadicsomnak“ is nevezik. A Bécstől délre emelkedő hegység vénasszonyok nyara idején tarka színekbe öltözik, majd télen Európa egyik legnagyobb éjszakai sípályájával várja a látogatókat!