Rax

Ízletes, csodaszép és egyben egydülálló: ha túrázás közben betérünk valahova, akkor csakis a Rax valamelyik hüttéjéről lehet szó.

A Rax nem csupán csodálatos panorámájáról, hanem a kulináris élvezetek halmozását biztosító útvonalairól is híres. Regionális finomságok, ízletes tésztafélék és somszirup várja az éhezőket. Nem csoda, hogy szinte mindenki a hegyen éjszakázik.

Audiencia a királynál

Ausztria első drótkötélpályájának köszönhetően a 2007 méteres Raxalpe már 1926-ban kedvelt kirándulóhelynek számított. A hétköznapoktól megszabadulva még ma is különösen felszabadultan lehet itt élvezni a természetet, akárcsak egykoron. A Rax mindenekelőtt kiváló hüttéiről közismert, amelyek kóstolóra és éjszakázásra invitálnak.

A fatányéros uzsonnától a panorámakávézóig

A cél itt is maga az út – mégpedig hüttétől hüttéig. Tippünk: A rusztikus Ottohaus a maga 4000 m2-es, illatozó alpesi kertjével és képeslapra illő panorámájával, valamint a rusztikus-modern Naturfreundehaus Knofeleben, a 2014-es hütteverseny győztese a kényelmes panorámatermével és kiváló ételkínálatával.

Hüttéről-hüttére, luxus módra

Egészen kényelmesen jutunk fel a drótkötélpályán közvetlenül az első hüttéhez. Itt, a Rax-Alm Berggasthofban nyugágyakon heverészve tervezhetjük meg hütte-útvonalunkat. Változatos útvonalakon, meredek sziklák és zöld mezők között járva juthatunk el a rusztikus gasztronmómiai célpontjainkhoz.

Rax kabinos felvonója