Szőlő & élvezet: Ínyenceknek és felfedezőknek

Különösen jó biciklizni a borok hazájában, ahol útközben ódon pincesorok invitálnak rövid pihenésre, rendkívül finom vidéki uzsonnára.

Kerékpárral a bor nyomában járva fedezzük fel a Thayatal Nemzeti Parkban élő fajok sokféleségét, végül beszélgessünk élményeinkről egy pohár bor mellett: A Weinviertel régió sokszínűségét nem csak a nosztalgiavonattal (Reblaus-Express) csodálhatjuk meg.

Kerékpározni élvezet. Semmi mással nem lehet leírni jobban a kerékpártúrákat a Weinviertelben, hiszen számtalan borozó, borászat és pincesor kínál lehetőséget a pihenésre és az élvezetekre. Ausztria legnagyobb borvidékét 1600 km-es kerékpárút-hálózat szövi át, teli szőlőhegyekkel, történelmi épületekkel, amelyek nem csak gyönyörűek, hanem egy látogatást is megérnek. Például Retz festői főterén a velencei reneszánsz stílusban épült Verderber-ház vagy a barokk és biedermeier épületek között úgy érzi az ember, mintaha a múltban járna. A városka még a föld alatt is tartogat látnivalót. Ott található az az élménypince, amely 21 km hosszú és 30 méter mély járataival Közép-Európa legnagyobb borospincéje!