Kerékpáros kirándulás, © Franziska Consolati

Kerékpározás egyszer csomagolóknak

Kerékpárra fel, indulás és élmények: Alsó-Ausztria különböző egynapos és tematikus utakkal várja a kicsi és nagy bringalovagokat a kerékpáros csillagtúrákon.

A kerékpáros csillagtúrák nagy választéka különösen megdobogtatja a bringások szívét. Egynapos túrákkal festői szőlőskerteket, egyedülálló kulturális helyszíneket és lélegzetállító kilátásokat fedezhetünk fel, majd a túra végén egyszerűen visszatérünk a kiindulóponthoz. Csomag nélkül pedig eleve sokkal kényelmesebb a bringázás.

Nagy szabadság: Nagy élmények a legszebb kerékpárutakon.

Időutazáson vehetünk részt a Waldviertelben, ha az egykori vasfüggöny mentén kerekezünk, ahol a történelemről is megtudhatunk egyet s mást. A bor és természet kedvelői pedig a legjobban teszik, ha Retz környékét is felfedezik, hiszen itt a nyugalom szinte kézzel fogható. A sportosabb tekerők Krems és Melk között a Wachau várainak, kolostorainak és kastélyainak árnyékában tempózhatnak, ahol azonban nem lesz könnyű ellenállni a sok látnivalónak. A Bécsi erdőben a bor és a kultúra szinte összefonódik. Ezért azok kedvelői itt biztos, hogy jól érzik majd magukat. A hegyi rókák és a csúcsokkal tarkított panorámákat keresők pedig a Bucklige Welt púpos világában, az 1000 domb vidékén pont jó helyen lesznek. A Mostviertel körtefákról és az Alpok lágyan lankás nyúlványairól mesél, ahol a kalandorok és felfedezők biztos nem fognak unatkozni.