Shared trailek

Túrázók és terepkerékpárosok együtt – itt a kölcsönös tisztelet a legfontosabb.

A shared trailek olyan ösvények, melyeket túrázók és mountain bike-osok egyaránt használhatnak. Elsőként a Wienerwald Trails egyesület kezdeményezésére 2016-ban hoztak létre ilyen szakaszokat. Ezeken az nyomvonalakon a kölcsönös tisztelet és figyelmesség áll a középpontban.

A közepesen nehéz Mostalm trail 1,77 km hosszú. Mivel túrázók is szívesen látogatják, felfelé ajánlott tekerni. Nincsenek rajta nagyobb akadályok, ill. a meredekség tekintetében is teljesíthető. A Hirschengarten útvonalról is rácsatlakozhatunk.

Laaber trail egy egyszerű, rövid szakasz, melyet igen kevés fagyökér szel át, így kezdőknek és családoknak is ajánlott.

Az Augustiner trail egy valamivel szélesebb, lombhullató fák alatt haladó szakasz, mely tapasztaltabb mountain bike-osoknak ajánlott. Rövid, gyökeres etapok és meredekebb szakaszok jellemzik, ill. a Buchbergen indul. A Troppberg útvonal egyik szakaszáról érhető el.

A Gyökér nyomvonal (Wurzel Trail) esetében az elnevezés is találó, hiszen néhány meredek, gyökeres szakaszt tartalmaz. A trail sík és meredek etapokon halad így inkább kihívásokat keresőknek javasolható. Az ösvény Weidlingbachban a Steinriegelstraße-n ér véget.

Egy kicsit nehezebb shared trail a Schönstatt ösvény. Itt változatos etapok és igényes szakaszok váltják egymást. Ezt az ösvényt csakis MTB-profik vegyék igénybe. A legkönnyebben az új Csipkerózsika szakaszról érhetjük el. A nyomvonal néhány szakasza extrém nehéznek mondható. Visszafordító kanyarok és lépcsők tarkítják a terepet, míg a szakasz Siedergrabenben véget nem ér.

További shared trailek a Bécsi-erdőben