Hegyi kerékpározás a Bécsi-erdőben, © Niederösterreich Werbung/ Markus Frühmann

Terepkerékpározás a Bécsi-erdőben

Mountain bike-kal a változatosan dimbes-dombos Bécsi-erdőn át.

Pattanj nyeregbe és taposs a pedálokra! A Bécsi-erdőben különböző útvonalakon fedezhetjük fel az érintetlen természetet. Itt a kétkerék rajongói megtalálják számításukat, hiszen sokféle, minden igényt kielégítő különböző nehézségű túra-lehetőségek közül válogathatnak. A 2019-es szezon óta a mountain bike-ozás tekintetében pedig még több ajánlat várja Bécs körül a sportolókat. Singletrailekkel, összekötő szakaszokkal és részletes tájékoztató táblákkal gazdagodott a kínálat.

Mire számíthatnak a terepkerékpárosok a Bécsi-erdőben:

Ami a Bécsi-erdőt a mountain bike-osok számára egyedülállóvá teszi

A Bécsi-erdő változatos és dimbes-dombos – így ideális a mountainbikeozásra! A könnyű, közepesen nehéz és nehéz útvonalak hasonló aránya gondoskodik arról, hogy tudásszinttől függetlenül mindenki megtalálja a számára megfelelő útvonalat. Ide értve a kezdőket, a kényelmes tekerőket és a technikás, tapasztalt sportolókat egyaránt. A számtalan útvonal nem hagy kívánnivalót maga után!

Kitűnő infrastruktúra az útvonalak mentén

Különböző, hagyományos vendéglátóhelyek gondoskodnak az útvonalak mentén a kulináris élvezetekről is. Induljunk útnak reggel, fel egy hüttéhez, ahol a regionális finomságok mellett kipihenhetjük az út fáradalmait, majd feltöltődve ismét tekerhetünk a völgy felé. E mellett számos természeti látnivaló sarkall arra útközben, hogy megpihenjünk és elmerüljünk a táj szépségében. Fedezze fel a számos pihenő és vendéglátóhely valamelyikét, ahol a helyi specialitások mellett még kellemesebben telik a jól megérdemelt pihenő.

Tisztelet a Bécsi-erdő bioszféraparkjának

A Bécsi-erdő bioszféraparkjában ember és természet összhangban élnek – és ez így van rendjén! Hiszen egyik sem működhet a másik nélkül. Egyre több kiránduló vágyik a természetbe. Így kiemelten fontos, hogy védjük és óvjuk azt. A fair-play-szabályok betartásával minden terepkerékpáros hozzájárul ahhoz, hogy egy fenntartható élettér és kikapcsolódási lehetőség valósuljon meg itt.

Érdekesség: Összesen hét mountain bike útvonal vezet Bécsből a Bécsi-erdőbe. Ezek mindegyike figyelembe veszi a természetvédelem céljait, mint pl. a ritka állat- és növényfajok fennmaradását.

Mindazok, akik legszívesebben azonnal nyeregbe pattannának, itt megtalálják a MTB-útvonalakat.

Bécsi-erdő terepkerékpáros térképe