Mountain bike-Mecca

Header Mountainbike, © Wexl Trails

Terepkerékpározás Alsó-Ausztriában

Csaknem olyan változatosak Alsó-Ausztria kerékpáros ajánlatai, mint maga a régió sokszínű tájai.

Terjedelmes erdőkön vagy gránitkőzetű tájakon keresztül, köves hegyi ösvényeken át és enyhe lejtésű dombokon: hat régió kerékpárparkjaiban és trail-központjaiban a legkülönbözőbb szakaszok gondoskodnak páratlan mountain bike élményekről életkortól és tudásszinttől függetlenül.

Egy megmagyarázhatatlan erőt érzel, mely kicsalogat a városból. Egy csapásra a természet közepén találod magad. A sisak és a kerékpáros nadrág passzol. Az ujjak bizseregnek. A körülötted lévő zajok tompulnak. A friss szél gyengéden cirógatja a füledet és a következő uzsonna illata lengi be az orrodat. Murva és föld spriccel a kerekek alatt. Már jó ideje fülég ér a szád.

MTB szakaszok egy térképen

Szeretsz két keréken emlékeket gyűjteni nyaralás közben, a természetet flowtraileken felfedezni vagy kerékpáros képességeidet singletraileken finomítani? Alsó-Ausztria kerékpárút-hálózatában mindenki megtalálja számításait.

Eljött a bringázás ideje

A kezdő hegyikerékpárosoknak a bike parkok és a trail centerek passzolnak, ambiciózus terepkerékpárosoknak pedig a singletrailek gyökerekkel, kövekkel és épített kanyarokkal. Hogy milyen nyomvonaltípusról és nehézségi fokról, illetve sajátosságról beszélünk– a trekking útvonalak például több aszfaltos szakasszal rendelkeznek, mint a mountain bike nyomvonalak – a táblákról jól leolvasható. A shared traileknél, melyeket a túrázókkal közösen használhatnak a bringások, különösképp fontos a kerékpáros-fair-play-szabályok figyelembe vétele. De mindegy, merre visz utunk, mindig találunk lehetőséget arra, hogy kipróbáljuk Alsó-Ausztria gasztronómiai kínálatát is, vagy felkeressük a számos kerékpárosbarát szálláshely egyikét.