Top tippek őszre és az őszi szünetre

Izgalmas ősz vár rád!

Alsó-Ausztria ősszel is számtalan lehetőséget nyújt csodás kirándulásokra az egész család számára! Itt biztos, hogy se anya, se apa és a gyerekek sem fognak unatkozni! Sőt, még a nagyszülők is számíthatnak izgalmas élményekre!

Irány a Mostviertel!

Utolsó felhívás hegyi kecskéknek! Október végén, valamint november elején áll le sok felvonó, ill. ér véget a szezon számos helyszínen. Aki siet, az még átélheti pl. a Gemeindealpe Mitterbach-ot (november 2-ig nyitva), ill. kipróbálhatja a Zipline Annaberget (szeptember 13-ig naponta, szeptember 18. és október 18. között péntektől vasárnapig, valamint október 23. és 31. között naponta nyitva) ősszel is! Tipp: A Wilde Wunder Card kedvezménykártyával számos látványosság ingyenes a Mostviertelben. A Mendlingtal élményvilág is október 31-ig minden nap nyitva tart. A Weißer Zoo & Kameltheater Kernhofban november 1-ig szintén naponta látogatható. Az Eibl-Jet nyári bobpálya Türnitzben szeptember 7. és november 1. között péntek, szombat, vasárnap, ünnepnapok, ill. hosszú hétvégék alkalmával tart nyitva.

Egyes úti célok egész évben látogathatók, mint pl. az Erlauf-szurdok, a haagi állatkert, ill. a fedett helyszínek, mint pl. a Haubiversum, a MostBirnHaus, a Museum Niederösterreich vagy az ybbstali sófürdő.

Irány a Weinviertel!

A Leiser Berge családbarát régió ősszel is egy kiváló úti cél. A kb. 4000 hektár nagyságú Leiser Berge Natúrpark a Weinviertel kellős közepén fekszik és kalandokat, pihenést és élményeket kínál a természetben az egész család számára. Izgalmak, kaland és szórakozás vár a régió számos további helyszínén is. Felfedezhetjük a Buschberget, mely a Weinviertel legmagasabb pontja. A weinvierteli hajtánynak köszönhetően pedig Ernstbrunntól Asparnig akár sínen is meghódíthatjuk a vidéket. Az Ernstbrunnban található vadaspark a Wolf Science Center farkaskutató központtal igazi bennfentes tipp. Az állatok kedvelői az Alpaka Freizeitpark szabadidős központban Oberkreuzstettenben is bizonyára jól fogják érezni magukat. A MAMUZ-ban Asparn an der Zayában még november 22-ig látogatható az „ACHTUNG BAUSTELLE. Bauen und Wohnen im Mittelalter“ című időszakos kiállítás.

Azoknak a családoknak, akik szívesen túráznak, a weinvierteli „Gipfel-Treffen csúcstalálkozót“ ajánljuk. Akik pedig inkább két keréken fedeznék fel a környéket, azok a Weinradweg Blauburger kerékpárutat keressék.

Irány a Duna és környéke!

Itt is nagyon változatos az ősz! Az aggsteini vár romjait a kalandjátékok során október 31-ig még felfedezhetjük, ill. a lovagok nyomába eredhetünk. A Hubhof szeptemberben szombaton, vasárnap és ünnepnapokon négy különböző élményvilággal nyűgöz le kicsiket és nagyokat egyaránt.

Irány a Waldviertel!

Induljon felfedezőtúrára a Waldviertelbe november 29-ig a Waldviertelbahn-vasút fedélzetén! Tipp: Minden szerdán diesel-nosztalgiatúra külön gyerekvagonnal. Aki az állatokat kedveli, az semmiképp se hagyja ki a Bärenwald Arbesbach medveparkot. A cuki macikat még november 1-ig nézhetjük meg, utána téli álomra hajtják fejüket.

Jó idő esetén egy túrát ajánlunk a Nebelstein élménytúra-útvonal mentén. A Sonnenwelt Großschönauban november 1-ig még sok-sok érdekességet tudhatunk meg a környezetvédelemről és a fenntarthatóságról. Egész évben, ill. rossz idő esetében is látogatható pl. a KRISTALLIUM glas.erleben Hirschenwies-ban, az Amethyst Welt Maissau és a SONNENTOR Erlebnis élményvilág Sprögnitz-ben.

Irány a Bécsi Alpok!

Az Erlebnisarena St. Corona am Wechsel roppant népszerű a családok körében, ami nem is csoda, hiszen az outdoor kalandok igazi Mekkájáról van szó, ahol egy 24 állomásból álló motorikpark, egy mini bike park és egy villámgyors nyári bobpálya, a Corona Coaster vár a látogatókra. A gyerekek számára izgalmas élményeket kínál még a Natúrpark Hohe Wand, a Puchis Welt Puchberg am Schneebergen és a Hamari mászópark Mönichkirchenben.

Irány a Bécsi-erdő!

Kiváltképp a családok számára tartogat különleges élményeket a Triestingtal. Tippünk: A Peilstein élménytúraút mentén. Az új családi élménytúraúton, vagyis a denevér-élménytúrán, mely az Einöd-barlanghoz vezet, pedig állati élmények várnak!