Állati kalandok Alsó-Ausztriában

Alsó-Ausztria nem csupán a hegyek, de az állatok tartománya is. Miért másért is kelnének az emberek útra szamárral, lámákkal és alpakákkal a téli tájban?

Túrázzunk lámákkal és alpakákkal, lovagoljunk egyet a tágas vidéken, kalandozzunk vicces szamarakkal vagy simogassunk mosómedvéket: Alsó-Ausztria állatai örülnek a vendégeknek – főleg azoknak, akiknek kockacukor van a zsebükben.

Különleges társaságban

Egy felejthetetlen túrához ugyanilyen társakra is szükség van. Állati tippünk: a szamarak és alpakák a Waldviertelben, a lámák és alpakák az Ötschernél, a Dirndltalban, a Duna régiójában, a Bécsi-erdőben és a Hohe Wandon. A vidám állatokkal nemcsak egyedi pillanatképek készülhetnek, hanem teljesen szelídek is és felejthetetlen élményt nyújtanak a túrázás során!

Galopp a porhóban

Nyeregbe fel, lovagoljon végig a gyönyörű hegyvidéki tájakon, vagy élvezze a romantikus együttlétet egy lovasszánon: Az annabergi Schaglhofban egész évben lovagolhat a festői tájban. A Deutsch Haslau-i Hippo Campusban vezetett sétát tehet lovakkal, és ha szeretné, lovagolhat is rajtuk. Az állatos túra végén egészséges gyümölcsös harapnivaló vár. A Wachauban eltűnhetünk, mint szürke szamár a ködben, hiszen vicces szamárkalandok várnak itt a bátor kirándulókra, ahol télen is szerveznek túrákat. Még állatibbak a Waldviertelben szerzett állatos élmények, ahol két napot is eltölthetünk a hosszúfülűek társaságában. Az Ybbstal Natúrparkban pedig még szafarira is mehetünk a szelíd szamarakkal!

Állati csábítás

Nem titok, hogy a mosómedvék okos kis csibészek. A Buchenberg Élményparkban testközelből is megtapasztalhatjuk ezeket az élénk teremtményeket, és egy közös kirándulás után a ketrecben gyümölcsöt és finomságokat készíthetünk az etetéshez. A pihe-puha kis mackókat jól meg is dögönyözhetjük. De vigyázzunk, mert szeretik kinyitni a cipőfűzőket és egyéb módon kitrükközni a látogatókat. Ha visszafogottabb kalandra vágyunk, akkor akár kecskék is kísérhetnek utunkon a Duna régióban. A Mostviertelben várakozó kasmírkecskék szintén szelídek.

Egyszerűen VAU!

Az ember legjobb barátjával számos kalandot élhetünk át a Waldviertelben és a Weinviertelben! A Huskyhof Waldviertelben, a Huskyranch Waldviertelben és a Weinviertelben található Snowdragonsban túrázhatunk egyet az aranyos blökikkel a romantikus téli tájban, vagy akár szánhúzó kutyás csapattal is kirándulhatunk. A Wolf Science Center Ernstbrunnban engedélyezett az üvöltés. Itt lazán végigsétálhatunk a vadasparkban egy farkassal! Az Ernstbrunni Vadaspark és az itt élő vadállatok sokasága télen szombatonként és vasárnaponként 10 és 16 óra között látogatható.

Nyomokat keresve a hóban

Nyomozott már szarvas után? Vagy követte a nyúl nyomát az érintetlen természetben teljesen ráhangolódva? Az Eisenwurzeni Natúrparkban a nagy és kicsi detektívek februárban a hóban vadállatok nyomai után kutathatnak. A Stadt Haag állatkertben egész évben számtalan őshonos és egzotikus állatot is megfigyelhetünk. A Frankenfelsben található gímszarvaskarámban és életfakörben részt vehetünk bemutató etetéseken is.