Tél az Annabergen, © Niederösterreich-Werbung/Michael Liebert

Hótalpas túrázás

Hótalpakon mélyen behavazott erdőkön át a téli napsütésben Alsó-Ausztria hegyvidékein.

Mozogjon és tegyen egészségéért háborítatlan téli környezetben! A több mint 2000 éves hótalpas túrázás sportágát immáron újra felfedezték, melynek kicsik és nagyon egyaránt örülhetnek. Mindegy, hogy milyen kondícióval rendelkezünk, élvezettel hódolhatunk ennek a téli sportnak kellemesen ropogó hóval a talpunk alatt.

Hótalppal a mélyen behavazott hegyvilágban, miközben gondolatainkat szabaddá engedjük a fehéren csillogó lejtőkön. Mindeközben lendületet veszünk a téli napsütésben: A sportkedvelők és természetjárók kortól és erőnléttől függetlenül fedezhetik fel a hótalpas túrázás 2000 éves sportágát. Mindezt akár önállóan vagy túravezetővel. Hótalpat számos helyen kölcsönözhetünk.

Hótalpas túrázás a Bécsi Alpokban

Különösen vonzó képét mutatja a Rax-fennsík a Bécsi Alpokban Alsó-Ausztriában, ha hótalpakon fedezzük fel. Akár hivatásos túravezetőktől is elleshetjük, hogy milyen egyszerű kikapcsolódni, miközben ezt a kényelmes sportot űzzük, mely kortól és erőnléttől függetlenül mindenkinek ajánlott, aki csodás téli környezetben szeretné állóképességét fejleszteni. Egy majd 11 km-es fennsík-túra vezet a hegyállomástól a Praterstern útjelző táblát érintve az 1642 méteren fekvő Ottohausig és tovább a Neue Seehütteig. Útközben újra és újra gyönyörű kilátás tárul elénk a Schneeberg magasztos hegyvonulatára. Modern hótalpakat közvetlenük a felvonó hegyi állomásánál, a Berggasthofban bérelhetünk. Aki még akciódúsabb téli kalandokra vágyik, az a Berggasthofban akár egy összrugózású skibike-ot is bérelhet. Legalább ilyen izgalmasnak bizonyulhat egy ruckXbob-túra is: Hótalpas túránk után az idilli téli tájban ruckXbobbal, ami egy hátizsák és szánkó kombinációja, indulhatunk el lefelé.

Hótalpakkal a behavazott Mostviertelben

St. Aegyd am Neuwalde-ban a Mostviertelben Christa Strametz, a nordicsports academy outdoor szakértője vezet a Gippel és Göller hegycsúcsai között húzódó idilli tájon – néha még holdfényél is. Hótalpakat lehet bérelni. A kitáblázott Kesselgraben-hótalpas túra Lackenhof am Ötscher központjától 3,6 km-en vezet egy körtúraútvonalon a Kesselgrabenen át a Mandlbodenhütte-ig. Itt újra feltankolunk energiával, majd indulhatunk is tovább a Waldkapelle erdei kápolnáig és onnan vissza a kiindulóponthoz, a Teichwiese-hez. Az Eibenkogel útvonal a Teichwiese-től indul és kb. 1,5 km-en vezet a Bellingen keresztül a felvonó hegyi állomásáig. Itt az Eibenhütteben pihenhetünk meg. A Hochkogelbergen Randeggnél a hegygerincen vezet egy túra a Sonnleitnig. A hegy körüli útvonalak családoknak és sportolóknak egyaránt ajánlottak. Hótalpakat a Panoramastüberl vendéglőben bérelhetünk.

Természet és igazi kikapcsolódás a Waldviertelben

Ha hótalpakkal kelünk útra, hogy felfedezzük a Waldviertel természeti szépségeit és nyugalmát, akkor igazi kikapcsolódás vár ránk. A tájon csend honol, csupán a hó halk ropogása kíséri utunkat a behavazott tájon. Erőnlétünktől és előzetes tudásunktól függően választhatunk túrát Bärnkopfban és Langschlagban, akár gyerekekkel is.

Tipp: Kísérőt szeretne? Foglaljon idegenvezetőt:

TEAMWANDERN
Wolfgang Menczel 
E: info@teamwandern.at 
T: + 43 650 30 11 063 
M: +43 676 709 75 30 

Felvonók  
Rax-felvonó Foglalás