Hohe Wand Natúrpark, © Niederösterreich Werbung/ Sebastian Scheichl

Túrák télen Alsó-Ausztriában

A téli túrák egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Nem is csoda, hiszen Alsó-Ausztria túraútjai egész évben gond nélkül járhatóak.

A kirándulók kedvelik Alsó-Ausztria sokszínű tájait. A túraútvonalak nem túl meredekek és a csodálatos kilátás miatt az út sem tűnik hosszúnak. Mivel a túraútvonalak télen is járhatóak, készítettünk egy összeállítást a számunkra legkedvesebbekből.

Túl szép ahhoz, hogy lemondjunk róla a télen

Egy téli túra során Alsó-Ausztriában olyan varázslatos helyeket fedezhet fel, mit a Hohe Wand Natúrpark, a Donau-Auen Nemzeti Park, vagy egy felejthetetlen panoráma túraútvonal a Raxon. Mert télen nincs is szebb dolog, mint a természetben gyönyörködni és azt követően egy csésze forró teával felmelegedni. Családok, sportolók vagy alkalmi túrázók: Alsó-Ausztriában mind megtalálják a számukra megfelelő útvonalat, hogy megismerjék a tél legszebb oldalát.

Téli túrák a felhők felett

A szerkesztőség talán legkedvesebb útvonala a Zauberblick-Runde. A Semmeringen keresztül vezető útvonal elhalad az UNESCO Világörökséghez tartozó vasúthoz és közben olyan szép kilátókat fedezhetünk fel, mint a Paradies der Blicke, azaz a paradicsomi látványok kilátóját. A háromórás útvonal során nagyszerű kilátásban lehet részünk és ellátogathatunk a nagy tiszteletnek örvendő Panhans Hotelhez, ahol a századforduló építészetében gyönyörködhetünk és megkóstolhatjuk a Panhans tortát, melyet még az eredeti receptúra alapján készítenek. Továbbhaladva az útvonalon, a 20-Schilling-Blick és a Doppelreiteraussichtswarte kilátók után megérkezünk a történelmi pályaudvarra. Aki a kirándulás után egy autentikus hüttét szeretne meglátogatni, az betérhet a Hirschenkogel lábánál található Seewirtshaus fogadóba.

Öltözzön melegen. Élvezze a friss levegőt.

A téli túrázás nemcsak csendes környezetben történik, hanem egészséges is. A családok, sportolók vagy hobbitúrázók egyaránt szeretik Alsó-Ausztria változatos tájait, elvégre az emelkedők nem túl meredekek, és a csodálatos kilátásnak köszönhetően az útvonal sosem tűnik túl hosszúnak.